KLIMA: Klimasvin på vej til et grønt topmøde

Dagsordenen for det næste topmøde i World Economic Forum (WEF) er netop blevet meldt ud fra organisationens hovedkvarter, og mere end nogensinde bliver farven på topmødet grøn. Det skriver Berlingske.

Når over 3.000 deltagere – lige fra alle stats- og regeringscheferne til topcheferne fra klodens største selskaber – i januar stimler sammen i Davos i Schweiz kommer de til at forholde sig til, hvordan de kan sætte mere fart i den grønne omstilling.

24NYT: 3.000 politikere, erhvervsfolk og mediefolk fra hele verden troppede op til det årlige World Economic Forum i den schweiziske bjerglandsby Davos i 2019, hvor adgangsbilletten kostede 60.000 dollar pr. person.

Forbud mod plastikposer og brændeovne, skyhøje flyafgifter osv. – det skorter ikke på kreativiteten, når politikere kommer med forslag til, hvilke regler vi andre – helt almindelige mennesker – skal følge for at nedbringe CO2-udledningen. Men når den globale elite skal mødes for at drøfte CO2-udledning, så ankommer de i private jetfly og luksus sejlbåde.

I januar 2019 stod hele 1.500 private jetfly således parkeret udenfor Davos i Schweiz, hvilket er en stigning på 200 jetfly i forhold til 2018. Trenden går i retning af stadig større jetfly som Gulfstream GV and Bombardier’s Global Express.

I sommeren 2019 ankom eliten til Sicilien i 114 jetfly og adskillige sejlbåde for at deltage i en klima-komsammen arrangeret af Google’s stiftere, Larry Page og Sergey Brin.

Den hykleriske elite blæser på klimaet, når den holder sine klimafester.

Kommentarer