Klimaeliten klar med gratis gaver til Sydeuropa

Indtægterne til Danmarks grønne eksportvirksomheder vil langt overstige den regning, Danmark vil få som følge af EU-Kommissionens forslag til en enorm genopretningspakke på 5.600 mia. kr., hævder landets tungeste topchefer inden for den grønne omstilling ifølge Berlingske.

Derfor bør Danmark melde sig ud af sparebanden og gå med til, at en del af de 5.700 mia. kr., som EU har afsat til Sydeuropa, gives som tilskud, der ikke skal betales tilbage.

24NYT: For at hjælpe de sydeuropæiske lande foreslår EU’s største lande, at en stor del af det fælles lån på 5.700 mia. kr., man er blevet enige om, skal gives til Italien, Spanien og Portugal som direkte overførsler uden krav om, at pengene skal betales tilbage.

Klimaeliten med Grundfos, Danfoss, Ørsted og Vestas i spidsen arbejder derfor på fuldt tryk på at skabe en spiselig fortælling, der kan gøre det nemmere for danske skatteydere at sluge, at Sydeuropa skal overdænges med gratis danske gaver samtidig med, at skatteydernes penge skal overføres som skjulte erhvervssubsidier til virksomhederne i den grønne branche.

Kampen om at gafle offentlige milliarder, der skal allokeres til en økonomisk genopretningsplan, er i fuld gang. Og det er klimaeliten, dem med de største muskler og det mest effektive lobbyapparat, der er på vej til at sikre sig den største bid af genopretningsmidlerne.