Klumme: Censur på Facebook og i den offentlige debat


Klummer på 24NYT er udelukkende udtryk for skribentens mening. 

24NYT er ikke nødvendigvis enig med skribenten.


 

Vi ser desværre endnu et eksempel på at ytringsfriheden er under pres i Danmark. Der bliver løbende indført mere censur fra Facebooks side. Senest har det ramt et opslag, som jeg lagde op for ca. en uge siden, hvor jeg problematiserede at der sidder udenlandske statsborgere i Udlændingestyrelsen, hvor de er med til at afgøre om andre udenlandske statsborgere skal have adgang til Danmark.

I den forbindelse henviste jeg til en medarbejder med afghansk statsborgerskab, som selv har deltaget i den offentlige debat, og som er politisk aktiv hos De Radikale.

Men det må man åbenbart ikke, for her kommer Facebooks dobbelte standarder ind i billedet. Den pågældende medarbejder hos Udlændingestyrelsen kalder rask væk undertegnede for et fjols, en tosse og en tåbe på Facebook, og har gjort det igennem længere tid uden at nogen påpeger det.

Men hvis jeg problematisere, at den pågældende medarbejder, og for den sags skyld også andre, sidder som udenlandske statsborgere, og er med til at træffe beslutninger om hvorvidt andre udenlandske statsborgere skal have adgang til Danmark, så er det ikke i orden. Det er åbenbart hadefuldt. Men hvor er logikken henne?

Iøvrigt, så har jeg ikke kaldt den pågældende medarbejder noget grimt, og det kommer jeg heller ikke til. For vi skal tale pænt. Men når den pågældende medarbejder igennem flere år selv har blandet sig i debatten, så kan man jo risikere at møde nogen, der er uenig med en. Altså, det kan jo ske.

LÆS OGSÅ:  Konsekvens og Marrakech rimer på Løkke

Hvad kalder man det, der er sket her, og som også er sket i andre sager. 24NYT har også selv oplevet det. Ja, det er selvsagt et forsøg på at censurere dem med de “forkerte” holdninger. Det er et angreb på den frie debat.

Det er tankevækkende, fordi det pågældende opslag har været med til at starte en offentlig og politisk debat om, hvorvidt det er hensigtsmæssigt, at udenlandske statsborgere sidder i Udlændingestyrelsen.

Når man træffer vigtige afgørelser, der har betydning for Danmark og for det danske folk, kan man ikke også være udenlandsk statsborger. Jeg skal eksempelvis heller ikke sidde i Tyrkiet som dansk statsborger og bestemme, hvem der skal have adgang til Tyrkiet. Det holder jo ikke.

Det er sådan set bare det, der er min pointe. Hvordan i alverden kan det være en farlig, eller hadefuld debat? Det handler overhovedet ikke om had. Tværtimod handler det om kærlighed til mit land.

Jeg vil gerne endnu engang påpege, at jeg ikke har brugt skældsord om den pågældende person. Men alligevel går censur-maskineriet i gang. Det er et demokratisk problem for den offentlige og politiske debat i Danmark.
Hvad mener du? Er du enig i, at Facebooks censur er et demokratisk problem for debatten i Danmark? Skriv din mening i kommentarfeltet herunder og del meget gerne klummen på Facebook!

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)