Klumme: Politikerne var bange for Hizb ut-Tahrir


Klummer på 24NYT er udelukkende udtryk for skribentens mening. 

24NYT er ikke nødvendigvis enig med skribenten.


 

Da Hizb ut-Tahrir i 2005, under falsk navn, lejede sig ind i Københavns Kommunes lokaler i Valby Medborgerhus, turde et meget slapt politisk flertal ikke sige nej. Selv ikke, efter det blev opdaget, at kommunen var blevet ført bag lyset.

Hizb ut-Tahrir skjulte nemlig, at de under falsk navn, havde lejet lokalerne. Kommunens jurister advarede kraftigt mod at forbyde Hizb ut-Tahrir adgang. Også selv om Hizb ut-Tahrir brugte falsk navn. Og selv om  man i Høje-Tåstrup kommune viste langt mere mod end politikerne i København, ved at nægte Hizb ut-Tahrir adgang til kommunens lokaler. Høje-Tåstrup ville selv bestemme, hvem der med tilskud af kommunale skattekroner, skulle inviteres indenfor i kommunens hus.

Dengang som nu, har jeg den holdning, at politik selvfølgelig også drejer sig om at overholde love, sikre ensartet behandling af borgerne samt værne om demokratiske rettigheder.

Men, der kan opstå situationer, hvor det må forlanges, at politikere har mod til at tage stilling til ubehagelige spørgsmål. Det gjorde Høje-Tåstrup, mens København svigtede. Dermed sagde København i realiteten ja til, at skattepenge blev brugt til en forening, der bekæmper vort demokrati, fraråder at stemme ved valgene, hverver personer til hadefulde kampagner og udsender dødstrusler mod danske politikere og danske jøder. Det sidstnævnte blev Hizb ut-Tahrirs daværende leder, Fadi Abdullatif, tilmed dømt for.

Det var S, SF, EL og B som sagde ja tak til Hizb ut-Tahrir. De udstillede derved, at de vel nærmest havde rygrad som en regnorm.

LÆS OGSÅ:  Klumme: Europa hinsides godt og ondt

Det kom yderligere i relief, da Hizb ut-Tahrir fik lov til at holde sit racistisk-klignende stormøde i Nørrebrohallen den 2. oktober 2005. Og faktisk helt frem til 2016 har Hizb ut-Tahrir været flertallets velkomne gæster i Københavns kommunes lokaler.

Så tog DF initiativ til en lovændring i Folketinget. Det blev yderligere fastslået, at der i kommunens lokaler “ikke må skabes grundlag eller rammer for strafbare eller angribelige aktiviteter”. Og det var jo netop det som skete under Hizb ut-Tahrirs møder.

Der blev der tilskyndet til had på grund af race, køn, nationalitet og seksuel observans.

Jeg er helt enig med den anonyme og tidligere leder af Hizb ut-Tahrir, som den 6/1  udtaler, at “Hizb ut-Tahrir er blevet et monster, en sekt, der ødelægger menneskers fremtid og skader det danske samfund”. Det kunne være spændende, at høre hvad Sherin Khankan mener om det.

Som bekendt var hun selv med som deltager i en af Hizb ut-Tahrirs demonstrationer i København.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)