Klumme: USA, ikke Rusland, står bag sprængningerne


Klummer på 24NYT er udelukkende udtryk for skribentens mening. 

24NYT er ikke nødvendigvis enig med skribenten.


 

Den politiske luft i den vestlige verden er tyk af beskyldninger mod Rusland for at stå bag sprængningerne af Nord Stream 1 og 2. Enhver, der har en IK på mere end 35 og endnu ikke er blevet totalt hjernevasket af de vestlige mediers og politikeres 24/7 anti-russiske propaganda, gennemskuer dog hurtigt absurditeten i disse beskyldninger. Hvad skulle Ruslands motiv måske være for at sprænge deres egne gasledninger, som har kostet dem milliarder at etablere, i luften? Der var 300 millioner m3 naturgas i rørene – svarende til ca. 5 milliarder kr. Hvorfor sende 5 milliarder ud i den store blå luft? Rusland ventede utvivlsomt på, at vinterkulde og befolkningernes krav om varme ville tvinge Tyskland/Europa til at godkende en åbning af Nord Stream 2. Hvorfor dog ødelægge denne potentielle og gigantiske indtægtskilde? Endelig: Hvorfor skulle Rusland søndersprænge sine egne naturgasledninger og miste indtægter for milliarder af milliarder af rubler, når de bare kunne nøjes med at lukke for gashanerne, hvis det havde været det, de ville? 

Hvad mere er, så er den del af Østersøen, hvor Bornholm ligger og hvor sprængningerne foregik, totalt kontrolleret af NATO. Med andre ord hvis fremmede fartøjer, f.eks. et russisk et af slagsen (under vandet, over vandet eller i luften) færdes i området vil NATO, omgående registrere det. I et fælles brev til FNs sikkerhedsråd (30. sept.) skrev den danske og svenske regering, at lækagerne er ”forårsaget af eksplosioner svarende til flere hundrede kilo sprængstof”.  Kun idioter kan tro, at Rusland har bugseret rundt med større sprængemner i et af NATO superteknologisk kontrolleret farvandsområde.

Tilbage i juni afholdt NATO en stor øvelse (16 NATO-lande) kaldet BALTOPS 22 omkring Bornholm og de senere eksplosionsområder. Hovedopgaver var, at teste nye undervandsdrone teknologier i relation til bl.a. minesøgning, sprængningsopgaver samt afsendelse og fjernstyring af dronerne fra ubåde og krigsskibe. Øvelsen sluttede den 17. juni, men amfibie angrebsskibet USS Kearsarge med kapabilitet til at fjernstyre og udsende undervandsdroner, forblev i området og drog først afsted onsdag morgen den 28. sept. Fra ultimo august begyndte USS Kearsarges helikopterenhed systematisk at gennemføre flyvninger omkring Bornholm/gasledningen. Ifølge Ruslands FN-ambassadør, Vasily Nebenzya, der refererer til frit tilgængelige data fra transpondere, korresponderer helikopternes flyvemønstre helt med gasledningernes rute i det bornholmske område.

Tilbage til spørgsmålet om motiv, så er det altså umuligt at finde et realistisk et af slagsen hos Rusland. Det omvendte er tilfældet for USA! Og ikke nok med det: Op til at Rusland den 24. feb. gik ind i Ukraine, kom USA med direkte udmeldinger om, at de ville gøre en ende på Nord Stream 2! 

LÆS OGSÅ:  Desperationen vokser hos S og SF

På et pressemøde den 27. jan. udtalte USA’s viceudenrigsminister, Victoria Nuland: ”Med hensyn til Nord Stream 2 har vi fortsat meget stærke og direkte samtaler med vores tyske allierede, og jeg vil være helt tydelig overfor jer i dag: Hvis Rusland invaderer Ukraine, så vil Nord Stream 2 på den ene eller den anden måde blive stoppet”.

Nulands ord faldt på et tidspunkt, hvor konstruktionen af Nord Stream 2 stod færdig og Rusland kun manglede Tysklands endelige godkendelse, før man kunne sætte i gang med at levere svimlende 55 milliarder m3 naturgas årligt. Tyskland, der var/er en hovedaktør i Nord Stream projektet (som har Gerhard Schröder, tysk forbundskansler 1998-2005, som bestyrelsesformand) og hovedaftager af den russiske naturgas, havde tydeligvis intet at skulle have sagt. Nuland / Washington havde talt, bum! Enten sørgede tyskerne for selv at trække sig ud af projektet eller også skulle USA nok sørge for, at det blev stoppet. 

Ti dage efter Nuland var det så Joe Bidens tur til at tale med store bogstaver. På et pressemøde den 7. feb., som blev holdt med den tyske kansler, Olaf Scholz, sagde Biden: ”Hvis Rusland invaderer (…) så vil der ikke længere være en Nord Stream 2. Vi vil gøre en ende på den!” En journalist spurgte: ”Men præcist hvordan vil I gøre det, projektet er jo under Tysklands kontrol?” Biden svarede: ”Vi vil … ehh … Jeg lover dig, at vi vil være i stand til at gøre det!”

USA havde spillet med musklerne og den 22. feb. gik Tyskland så selv ud og standsede sin godkendelse af projekt Nord Stream 2. Projektet sattes dermed i stå uden nogensinde at have leveret så meget som 1 m3 naturgas.  EU’s mest magtfulde stat var blevet tvunget i knæ og USA havde ikke behøvet at tage stats-terroristiske midler i brug. Noget der dog inden længe skulle vise sig alligevel at blive aktuelt. 

Siden konstruktionen af Nord Stream 1 begyndte i 2005 (slut 2011) har USA været stor modstander af Tysklands/Europas aftagning af naturgas fra Rusland. Den politiske og sikkerhedsmæssige logik har været/er klar nok og er blevet mest direkte udtrykt af Donald Trump under et møde med NATOs generalsekretær, Jens Stoltenberg, i juli 2018: ”Vi beskytter Tyskland, vi beskytter Frankrig, vi beskytter alle disse (europæiske) lande mod Rusland, og flere af dem går ud og laver en rørledningsaftale med Rusland (…) Tyskland vil få 60-70 procent af deres land kontrolleret af Rusland med naturgas. Det er upassende og en meget dårlig ting for NATO”. 

LÆS OGSÅ:  Klumme: Ytringsfrihed by fear

Udover de nævnte logikker, er der også en særlig amerikansk økonomisk logik i spil. Det har således hele vejen igennem været en torn i øjet på USA, at EU-landene har valgt at købe deres energi af Rusland og ikke af USA. De seneste uger har der været voksende demonstrationer i Tyskland med krav til den tyske regering om at godkende Nord Stream 2, så tyskerne kunne få den russiske naturgas. Dette har utvivlsomt affødt en frygt hos USA for, at Scholz regeringen kunne bukke under for folkets krav. I så fald ville det betyde, at Tyskland/Europa ville reetablere energisamarbejdet med Rusland og dermed knuse muligheden for amerikanske milliard gas- og olieindtægter.

Yderligere ville det have den negative geopolitiske konsekvens, at USA skulle til at konkurrere med Rusland om indflydelse i Vesteuropa, hvis lande siden 2. verdenskrig har været USAs lydige vasaller. Og sidst men ikke mindst ville det betyde, at Putin kunne skovle milliarder og atter milliarder ned i den russiske statskasse midt i en tid, hvor USA forsøgte at knuse ham økonomisk. Altså en total fiasko for amerikanerne! Tiden var derfor inde til at iværksætte det, USA allerede havde været parat til at gøre i det tidlige forår. Resten er historie: Mandag og tirsdag den 26. og 27. sept, registrerede svenske og danske seismologer, at der havde været nogle enorme eksplosioner ved/på Nord Stream 1 og 2, målt til henholdsvis 2.1 og 2.6 på Richter skalaen. 

Radek Sikorski, der er en tidl. polsk forsvars- og udenrigsminister (2005-2014), sidder i dag i EU parlamentet, er formand for EU-USA delegationen og har tætte forbindelser til Washington. På sin Twitter-side har han et profilbillede, der viser ham og Joe Biden stående sammen og storsmile til hinanden. Tirsdag (27/9) uploadede Sikorski det efterhånden velkendte billede af gaslækagen som man kan se boble på havoverfladen i Østersøen. Over billedet tweetede han: ”Tak, USA” (”Thank you, USA”). 

LÆS OGSÅ:  Klumme: Hvem blokerer for dansk praktik-uddannelse i Israel?

Sikorski er, som man kan se af ovenstående, ikke hvem som helst. Han befinder sig tæt på de absolutte magtcirkler i både Europa og USA. Hans hustru, Anne Applebaum, er en amerikansk Pulitzerprisvindende forfatter og journalist. Hun er tidl. redaktør på The Economist og The Washington Post. Hun tilhører som sådan USA’s absolutte politiske og kulturelle elite. Når Radek Sikorski således går ud og takker USA for sprængningerne, så kan man være sikker på, at han ved, hvad han taler om. Dette ændres ikke af, at han med sin ”åbenmundethed” har dummet sig ganske gevaldigt og har måttet slette sit tweet.

Danmark, Sverige og Tyskland er i gang med at undersøge eksplosionerne. Det hedder sig, at det vil vare 8-14 dage, før man kan udtale sig om noget med nogenlunde sikkerhed. Landene er dog enige om, at der er tale om sabotage. Ligeledes er de enige om, at det kun er en stat, som har de teknologiske ressourcer, der kræves for at gennemføre en aktion i Nord Stream skala. Altså er de ikke i tvivl om, at sabotagen kan kaldes stats-terrorisme. Medmindre de mod forventning har en IK på under 35 eller er blevet hjernevaskede af deres egen hjernevask, så ved de derfor også udmærket, at det er USA, som står bag! Noget de selvfølgelig aldrig kommer til at afsløre. 

Det skal derfor blive interessant at se, hvilket kreativt badutspringeri og løgnespin, der vil blive udfoldet for at undgå, at sandheden kommer frem. Herunder om man i dybeste modstrid med den almenmenneskelige intelligens og den sunde fornuft fortsat vil fremme løgnen om, at Rusland står bag. 

Som sædvanlig tror USA ikke på, at europæerne er tilstrækkeligt kyniske og samvittighedsløse til at klare ærterne selv og håndtere en løgnekampagne som den, der kræves i den foreliggende situation. Biden meldte derfor forleden ud: ”Vi vil arbejde sammen med vores allierede for at komme til bunds i, hvordan det helt nøjagtig og præcist skete. (…) På et passende tidspunkt, når tingene er faldet til ro, vil vi sende dykkere ned for at finde ud af, hvad der helt nøjagtigt skete”.

Vestlig dekadence i en nøddeskal: Lederen af opklaringsarbejdet er forbryderen/den hovedmistænkte selv!

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)