Mette F. forhindrer opklaring af lovbrud i minksagen

Det er problematisk, at sms-beskeder fra blandt andre statsminister Mette Frederiksen (S) og departementschefen i Statsministeriet, Barbara Bertelsen, er blevet slettet automatisk efter 30 dage, mener Frederik Waage fra Juridisk Institut på Syddansk Universitet ifølge Børsen.

”Almindeligvis skal væsentlige forhold journaliseres. Der er en generel notatpligt, der gælder for myndighedsudøvelse, og som gælder i sagsbehandling.

’Det er alvorligt i forlængelse af minksagen. Vi har at gøre med opklaringen efter et lovbrud, og at man så dér ikke muliggør, at man har den indsigt, der er efterfølgende. Dér er det ikke noget, der styrker tilliden til forvaltningen og håndteringen af sagen, at man bringer sig i sådan en situation’. siger Frederik Waage om de slettede sms-beskeder.

Vi kan ikke vide, om topfolkene i Statsministeriet bevidst har forsøgt at skjule forløbet. Men sagen bidrager til billedet af en magtfuldkommen regering, som gerne udviser handlekraft og lægger et helt erhverv ned. Men når ansvaret for beslutningen skal tages, så ligner det, at de samme personer gør alt for at skjule deres spor‘, siger Berlingskes politiske redaktør, Chris Kjær Jessen”.