Mission Øst hjælper ofre for brand i Nordnigeria

Til venstre i billedet ses de udbrændte steder, hvor der før stod hytter. Foto: ZOA.

69 flygtningefamilier mistede hjem og ejendele, da en voldsom brand spredte sig i en flygtningelejr i Borno-staten. Mission Øst har sendt 100.000 kroner afsted, så familierne kan bygge nye hytter og skaffe køkkengrej.  

De er flygtet fra terror for at finde sikkerhed. Men nu er flygtningefamilier i det nordlige Nigeria kommet fra asken til ilden – bogstaveligt talt. En voldsom brand i en af de største flygtningelejre i Borno-staten har gjort 69 familier hjemløse. De har mistet alt.

Mission Øst har nu sendt 100.000 kroner fra en pulje af fleksible midler til partnerorganisationen ZOA, som er den eneste hjælpeorganisation, der hjælper ofrene i den ramte lejrzone. Pengene går til nye hytter og køkkeninventar til i alt 150 familier, som er ramt af brande på det seneste.

– Jeg har mistet alt, fortæller en kvinde. – Jeg gik ud for at skaffe mad, men nu har jeg hverken mad eller husly. Og intet liv…

– Alt er brændt, og man kan ikke en gang få øje på asken fra vores ting mere, tilføjer en mand.

Det er usikkert, hvad der forårsagede branden i Muna-lejren i Maiduguri. Det er ekstremt tørt i området, og på dagen blæste ørkenvinden også ind over lejren.

Ifølge lejrchefen har der været en del brande i lejren, og flere end 3.000 familier har mistet deres hjem og ejendele. I februar og marts er det ekstremt varmt og tørt, og en forestående ”mager” høstsæson gør, at folk forlader deres hytter for at lede efter mad i de omkringliggende områder.

LÆS OGSÅ:  LEGO Fonden donerer 100 millioner kroner til børn i Afghanistan og Haiti

Situationen er desperat. Der bor 50.000 flygtninge i den store Muna-lejren i Maiduguri. Kun 4.000 af dem modtager jævnligt fødevarehjælp fra World Food Programme. 31.000 modtager kun en fødevareration hver anden måned. Hele 7.000 flygtninge modtager slet ingen hjælp.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)