Ny bog med hårde angreb på Slotsholms-eliten

På 20-årsdagen for folkeafstemningen om euroen udkommer bogen ”Kampen om kronen”.

Det er en bog, der afdækker hidtil oversete begivenheder i de dramatiske uger op til folkeafstemningen den 28. september 2000. Det er også en bog, hvor der bliver gået hårdt til navngivne personer som eksempelvis fhv. nationalbankdirektør Bodil Nyboe Andersen, forfatteren Lise Nørgaard, politikerne Mogens Lykketoft, Bertel Haarder, Uffe Ellemann-Jensen, Anders Fogh Rasmussen, Hans Engell og Per Stig Møller, erhvervsfolkene Asger Aamund og Alf Duch-Pedersen, Den Danske Banks daværende cheføkonom Jørgen Birger Christensen, departementschef Michael Diethmer samt ambassadørerne Jens Christensen og Niels Ersbøll.

Enkelte fremtrædende topøkonomer, som for 20 år siden anbefalede vælgerne at stemme ja til euroen, står modigt frem og fortryder – og forklarer hvorfor. De havde ikke forestillet sig, at den økonomiske politik i eurozonen ville blive ført så brutalt og tankeløst, som det faktisk skete. De betegner euroens udvikling som en katastrofe.
Bogen giver selvsagt også nogle bud på fremtiden for EU og for euroen.

Foruden jeg selv er forfatterne, lektor Henrik Kureer, professor Hans Aage, professor Søren Kjeldsen-Kragh og professor Bent Jensen. Vi er alle medlemmer af Nationernes Europa – EF-tilhængere imod mere union, og alle er vi nationaløkonomer på nær Bent Jensen, der er historiker.

Bogen beskriver med tal og grafer den økonomiske udvikling i Danmark, Tyskland og hele euro-området i de 20 år, som er forløbet siden euro-afstemningen.

LÆS OGSÅ:  Tag på svampejagt med Niki Sjölund

Bogen er på 285 sider og prisen er 240 kr. Den kan købes på nettet eller i boghandelen eller ved at klikke her.