Partiet for de moderat moralsk fordærvede


Korte, skarpe og – somme tider – satiriske tekster om de politiske løgne, fortielserne og hykleriet.


 

Moderaterne er ikke et parti som alle andre. Partiformand Lars Løkke Rasmussen har nemlig sat en ære i, at Moderaterne er for mennesker, der har ”levet et almindeligt liv” og ”prøvet lidt af hvert”.

Er der nogen, der har ”prøvet lidt af hvert”, er det Lars Løkke Rasmussen, som ved flere lejligheder har været igennem møgsager og shitstorme i medierne, der sætter spørgsmålstegn ved hans dømmekraft.

Der var sagen om bilagene, som han fedtede af på det daværende Frederiksborg Amt, da han var amtsborgmester.

Der var alle flyrejserne på den horribelt dyre førsteklasse, da han fungerede som GGGI-formand og skulle redde klimaet.

Der var herskabslejligheden på 175 kvadratmeter med udsigt over Nyhavn, som Løkke har boet i, siden han i 2012 flyttede fra parcelhuset i Græsted. Han skulle kun betale 10.000 kroner om måneden for at bo i lejligheden. Og som alle eksperter har påpeget, ligger den husleje langt under markedsprisen.

Og der var udgifterne til Venstre, da Løkke på et tidspunkt tog på ferie med familien på Mallorca, og endelig var der det opsigtsvækkende tøjindkøb, da Løkke blev ekviperet fra top til tå på partiets regning.

Da Løkke selv var midt i en shitstorm i forbindelse med et sommerhusophold finansieret af storfiskerne, mente han, at det var ”ulækkert” og ”upassende”, da medierne antydede, at han havde en relation til en kvotekonge.

LÆS OGSÅ:  Forfremmet til ”dansk skuespiller"

Det kan derfor ikke undre, at den moralsk fordærvede Løkke holder hånden over den moralsk fordærvede Jon Stephensen og godt kan se det berettigede i, at Stephensen føler sig krænket.

Løkke har bl.a. betegnet Henning Dyremoses anklager som “besynderlige”, ligesom han på Twitter mente, at “der væltes rundt i spektakulære påstande” i Stephensen-sagen. Og i stedet for at forholde sig direkte til den forfalskede underskrift, “håber og tror” Løkke på “nogle nuancer” i billedet af sin kulturordfører.

Flere gange i sit politiske liv er Løkke blevet trukket gennem pinlige sager med det gennemgående tema, at han som politiker har haft meget svært ved at sige nej til ting, som uvilkårligt ender med at sætte ham selv i et yderst dårligt lys som notorisk pamper med dårlig dømmekraft.

Som erfaren og professionel politiker burde Løkke have vidst, at samtlige de møgsager, han var involveret i, kunne få de konsekvenser, de fik. Selv med bind for øjnene skulle han have set for sig, at ingen af sagerne kunne tåle at komme på forsiden af Ekstra Bladet. Han har været 30 år i politik, så man burde måske kunne forvente, at hans dømmekraft var i top. Men det er den ikke. Og derfor holder den moralsk fordærvede Løkke hånden over den moralsk fordærvede Jon Stephensen.

Løkke, Stephensen og de øvrige moralsk fordærvede hos Moderaterne er således i fuld gang med at opbygge et parti, hvor småsvindel og tvivlsom moralsk habitus ikke alene accepteres, men ligefrem er en fordel og adgangsbillet til fremtrædende partiposter.

LÆS OGSÅ:  Gak-gak i Absurdistan

For folketingspolitikerne i de øvrige partier må det være betryggende at vide, at Moderaterne er en sikker og tryg havn, skulle de selv havne i shitstorme og møgsager.

André Rossmann

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)