Stor donation fra A. P. Møller Fonden åbner Operaen for flere mennesker

Over 30 mio. kroner vil gå til opgradering af publikumsområder og to helt nye operaproduktioner

A. P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal har netop doneret 9 mio. kr. til Det Kongelige Teater. Donationen gør det muligt at videreudvikle den imponerende og smukke foyer i Operaen – et projekt, der er udarbejdet i samarbejde med Henning Larsen Architects. Samtidig har Fonden besluttet at støtte hele to ambitiøse operaproduktioner i efteråret 2021 med et samlet beløb på 21,4 mio. kr.

A. P. Møller Fonden har igennem en årrække støttet en række nye produktioner og opgraderinger i Operaen. Med den nyeste donation til Det Kongelige Teater ønsker Fonden at understøtte selve anvendelsen af Operaen og støtte hele to af efterårets store nye produktioner. Nye produktioner som begge skal tiltrække et stort og bredt publikum og sikre, at kunsten i huset forbliver på et højt og spektakulært niveau.

Donationen vil med afsæt i den oprindelige vision gøre det muligt både at åbne Operaen og kunsten i huset endnu mere for danskerne. Operaen vil fremover holde mere åbent i dagtimerne, så huset styrkes som en indbydende destination for københavnere, såvel som for byens gæster. Som en del af projektet vil restauranten blive opgraderet, og der etableres en café med siddepladser direkte ud til den storslåede udsigt til Amalienborg, Skuespilhuset og havnen.

LÆS OGSÅ:  Livevisninger direkte fra Det Kongelige Teater

– Vi er endnu engang mere end taknemmelige for den generøse donation fra A. P. Møller Fonden. Det Kongelige Teater er fast besluttet på at lokke flere forskellige mennesker til at besøge og bruge vores huse, og vores ambitiøse vækststrategi for de kommende år vil i høj grad afhænge af vores succes med de store opsætninger i Operaen. A. P. Møller Fondens fortsatte opbakning til os og til det hus, som Fonden for 16 år siden donerede til Danmark, er helt unikt, og at modtage disse nyheder her midt under coronalukningen har en ubeskrivelig værdi for alle os på teatret, siger teaterchef Kasper Holten.

Opgraderingen af publikumsområderne forventes påbegyndt i sommeren 2021. Titlerne på de to operaproduktioner offentliggøres sammen med Det Kongelige Teaters repertoire for 2021/22 senere på foråret.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)