Uanstændige læger misbruger vacciner

Uanstændige praktiserende læger i Region Syddanmark lod sårbare, ældre beboere på plejehjem i stikken, da de i januar i strid med alle aftaler brugte Pfizer/BioNTech-vacciner på sig selv, kolleger og familie. Der er rapporter om lignende adfærd i de øvrige regioner, skriver Berlingske.

”De seneste uger har budt på en række beretninger om ledere og direktører på flere sygehuse, især på Sjælland, der i strid med Sundhedsstyrelsens retningslinjer fik bevæget sig fra direktionsgangene til vaccinationsrummene, netop da der var få doser tilovers. Nu rapporteres der om lignende adfærd hos landets praktiserende læger.

”I Region Syddanmark forlangte læger at blive vaccineret først, før de gamle, selv om der ikke var vacciner nok. ’Region Syddanmarks værdier sætter ordentlighed, retfærdighed, overholdelse af aftaler og god dialog i højsædet. Ovenstående strider helt imod det – arrogante svar, manglende overholdelse af aftaler, forfordeling af sine egne og lade sårbare, ældre plejehjemsbeboere i stikken. Det er bare ikke en ordentlig og acceptabel adfærd’, skriver regionsdirektør Kurt Espersen”.