UANSVARLIGHEDENS GENERALSEKRETÆR


Klummer på 24NYT er udelukkende udtryk for skribentens mening. 

24NYT er ikke nødvendigvis enig med skribenten.


 

Når Stoltenberg meddeler, at Ukraine krigen om begrænsede landområder ude øst på mod Rusland kan vare i årtier, så diskvalificerer han sig selv som vestens militære topleder.

Efter to års krig med 1 million døde, så er det en pligt at inddæmme årsagen til krigen og søge den løst ved forhandling.

Vesten fører en erstatningskrig, en proxykrig, hvor man leverer udstyr, men lader ukrainerne levere menneskeliv og skæbner.

Ukraine-krigen er kompliceret. På den ene side er angrebskrig i strid med folkeretten, og der er med sikkerhed begået krigsforbrydelser fra Ruslands side. Sikkert også fra ukrainsk, men hvem startede?

Man har en Putin, der lige som Zelenskyi har lukket af for opposition, og man har i Ukraine Deep state-interesser i, at Ukraine forlænger krigen og vinder den. Man har et Rusland som har oplevet en snigende Nato opstilling af militært udstyr og mandskab tæt på den russiske statsgrænse, og en allianceudvidelse, der med russiske øjne kun kan betragtes som en provokation.

De vestlige lande har set stort på 2014-Minsk-aftalen om autonomi i de østlige ukrainske provinser, som Englands tidligere premierminister, Boris Johnson, var banemand for. Resultatet var et etnisk blodbad på russere i bl.a. Donetsk. Ingen vestlige medier analyserer årsagerne til krigen set fra russisk perspektiv. Her plaprer man kritikløst Nato generalsekretærens tankesæt af, som var det en B-film.

LÆS OGSÅ:  Klumme: Løft dit hoved, du raske gut

Vesten har en interesse i at få standset krigen både af moralske og økonomiske årsager. Og Zelenskyi har uden al tvivl en klemme på den siddende amerikanske præsident Biden for hans og sønnen Hunters kriminelle foretagender i Ukraine under Bidens periode som vicepræsident under Obama. Alt mens de amerikanske storbyer i øvrigt sander til i teltlejre og armod.

Hvorfor skulle USA ellers poste 115 trillioner dollars i militært isenkram til et land, som kun få amerikanere ved hvor ligger, hvis ikke der var en skjult agenda?

Håbet må være, at Trump vinder præsidentvalget i november, får standset blodbadet og igangsætter genopbygningen af Ukraine. Uden om Blackrock og Vanguard Deep state-selskaberne, der i forvejen ejer halvdelen af Ukraine. De har i forvejen tjent rigeligt på krigen.

Og måtte landflygtige ukrainere kunne vende hjem, måtte landet få en ny præsident, en fri presse, en fri kirke og en ny fremtid. Og måtte Stoltenberg få en fyreseddel.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)