​Internationalt eftersøgt gerningsmand udleveret fra Albanien til Danmark i den såkaldte cykelhandler-sag

Foto: Politiet.

I dag bliver en medgerningsmand til et røveri af særlig grov beskaffenhed og forsøg på manddrab fremstillet i grundlovsforhør – i den såkaldte cykelhandler-sag.

Tidligere er en 18-årig mand fra Albanien dømt i samme sag. Han blev i Københavns Byret d. 16. februar 2018 idømt ubetinget fængsel i 7 år samt udvist af Danmark for bestandig for røveri af særlig grov beskaffenhed og forsøg på manddrab mod en 70-årig cykelhandler i hans private hjem.

Der var en medgerningsmand
Den nu dømte forøvede det grove røveri og drabsforsøget sammen med en medgerningsmand – en 30-årig makedonsk statsborger, som altså nu er udleveret.
Denne makedonske medgerningsmand blev samme dag, som den 18-årige blev dømt, anholdt i Albanien på baggrund af en fængslingskendelse og international efterlysning fra Københavns Politi.

– Vi er glade for, at de albanske myndigheder nu har efterkommet vores ønske om at udlevere den efterlyste og nu anholdte makedoner, siger efterforskningsleder Hans Erik Raben.

Senere i dag vil den anholdte 30-årige makedoner blive fremstillet i grundlovsforhør i København med krav om varetægtsfængsling.

Kommentarer

STØT 24NYT EN GANG OM MÅNEDEN

Vælg beløb