1000 skunkplanter i ulovlige laboratorier beslaglagt på Djursland

Foto: Østjyllands Politi.

I denne weekend ryddede Østjyllands Politis specialpatrulje to skunklaboratorier i Rønde-området og i nærheden af Kolind. I alt blev omkring 1000 af de euforiserende planter beslaglagt – det svarer til næsten 30 kg hash.

Fredag aften gik en patrulje efter lugten, da en dunst af hash ramte deres næsebor på en adresse ved en lille by tæt på Rønde på Djursland, hvor de befandt sig i forbindelse med en anden sag. Da betjentene gik ind i huset, opdagede de, at en stor del af loftsarealet blev brugt til at dyrke flere hundrede skunkplanter. Den 22-årige ejer af huset kom hjem kort efter, og han erkendte straks over for betjentene, at det var hans planter, som han dyrkede for at sælge. Manden blev anholdt og sigtet for narkosalg.

Samme skæbne ramte en 29-årig mand Kolind-området lørdag middag. Østjyllands Politi fik et tip om, at der foregik noget ulovligt på adressen, og da patruljen dukkede op, afslørede lugten hurtigt, at der var noget om sagen. I en udbygning befandt der sig mange hundrede skunkplanter, som manden dog nægtede at udtale sig nærmere om.

Vicepolitiinspektør Carsten Kousgaard mener, at fundene i weekenden sender et tydeligt signal til folk, der går og overvejer at begynde at starte en ulovlig planteproduktion.

– Vi ser ofte, at folk dyrker skunk i gamle bygninger i affolkede områder, hvor de tror, at de ikke bliver opdaget. Men som weekendens indsats viser, så er politiet også opmærksomme på den type kriminalitet, som vi betragter som meget alvorlig. Man står til en fængselsstraf, hvis man bliver taget i at dyrke euforiserende planter med henblik på salg, siger Carsten Kousgaard.

LÆS OGSÅ:  Sådan undgår du at blive snydt, når du køber julegaver på nettet

– Samtidigt har vi med beslaglæggelserne forhindret en del ulovlige stoffer i at blive distribueret rundt i Østjylland, konstaterer vicepolitiinspektøren.

I forbindelse med aktionerne blev alle planter og det tilhørende udstyr beslaglagt. Skunkplanterne blev brændt af, og udstyret sendt til skrot, efter det nødvendige bevismateriale var blevet sikret.