19-årig mand voldtaget — så nemt slipper gerningsmanden

Foto: RIgspolitiet

Fængsel i et år og to måneder for voldtægt af mand

En 33-årig mand blev ved Retten i Randers idømt en fængselsstraf på et år og to måneder for at have voldtaget en 19-årig mand, som var så beruset, at han ikke var i stand til at sige fra.

Episoden fandt sted i marts i år på en adresse i Ebeltoft. Her var et større selskab samlet til en fest, hvor både den 33-årige og den 19-årige deltog. Den 19-årige blev særdeles beruset, og da han ikke var i stand til at køre hjem, fik han tilbudt, at han kunne overnatte på samme hotelværelse som den 33-årige.

På værelset faldt den 19-årige hurtigt i søvnog vågnede ifølge sin egen forklaring pludseligt ved, at den 33-årige havde trukket bukserne af ham og var i gang med at gennemføre et analt samleje. Ifølge den 19-årige var han så beruset, at han ikke var i stand til at modsætte sig. Den 33-årige forklarede derimod, at samlejet var sket frivilligt.

LÆS OGSÅ:  37-årig mand voldtaget i Haderslev

Retten i Randers fandt det bevidst, at den 33-årige havde skaffet sig samlejet på grund af den 19-åriges tilstand.

”Denne sag er et eksempel på, at en voldtægt ikke nødvendigvis indeholder vold og trusler. Det er også voldtægt, hvis du skaffer dig samleje med en person, der sover eller er så beruset, at vedkommende er ude af stand til at modsætte sig. Jeg er tilfreds med, at retten var enig i min påstand om, at der her var tale om en voldtægt, som skulle straffes med en længere fængselsstraf, ” siger anklagerfuldmægtig Peter Mathiassen.

Den 33-årige nægtede sig skyldig og ankede dommen

Kommentarer

STØT 24NYT EN GANG OM MÅNEDEN OG BLIV ABONNENT

Vælg beløb