32-årig mand idømt anbringelse på psykiatrisk afdeling for drab og brandstiftelse

Manden dræbte sidste år en 60-årig kvinde i hendes hjem i Frederikssund

 

En domsmandsret ved Retten i Hillerød har onsdag, idømt en 32-årig mand anbringelse på psykiatrisk afdeling efter at have kendt ham skyldig i blandt andet drab og brandstiftelse.

Den 32-årige dræbte i august 2022 en 60-årig kvinde i hendes hjem på Apholm Frederikssund. Den 32-mødte op på kvindens adresse og udsatte hende for flere knytnæveslag, spark og tramp i hovedet, ligesom han tilføjede hende adskillige stik- og snitlæsioner herunder i halsen.

Han stjal efterfølgende kvindens bil og kørte til Købehavn, hvor han senere samme dag blev anholdt. Den 32-årige havde før han mødte op på kvindens bopæl sat ild til et sommerhus i Ølsted, som delvist udbrændte.

– Der er tale om en meget voldsom og ulykkelig sag. Derfor er jeg også tilfreds med, at Retten valgte at følge min påstand om anbringelse, siger Bente Schnack, specialanklager i Anklagemyndigheden ved Nordsjællands Politi.

Den 32-årige blev tillige dømt for besiddelse af godt 280 gram hash, tyveri af den dræbte kvindes bil samt for flere tilfælde af vold mod tjenestemand i funktion.

Manden har siddet varetægtsfængslet i surrogat siden den 6. august 2022, hvor han blev anholdt. Han valgte at modtage dommen.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)