51-årig mand idømt fire års fængsel for adskillige voldtægter

Retten i Herning har i dag idømt en 51-årig mand en fængselsstraf på fire år for flere tilfælde af voldtægt og vold mod sin ægtefælle. Manden blev også kendt skyldig i at have fremsat trusler og vidnetrusler mod ægtefællen.

I dag sluttede en seks dage lang retssag i Herning mod en 51-årig mand, der siden 19. maj sidste år har siddet frihedsberøvet. Manden har været tiltalt for i perioden fra 1. april 2021 til 17. maj 2021 at have begået vold og psykisk vold mod sin ægtefælle, en 35-årig kvinde, samt for blandt andet at have voldtaget hende i op til flere tilfælde.

Derudover var manden, der er bosiddende i Herning, tiltalt for at have truet sin hustru på livet og udsat hende for ulovlig tvang.

Sagen begyndte ved retten i Herning den 13. januar.

Manden blev anholdt den 18. maj 2021, og i dag – godt otte måneder senere – blev han idømt fire års fængsel. Han blev derudover udvist af landet for bestandigt i medfør af udlændingeloven.

Den 51-årige mand blev frifundet for blufærdighedskrænkelse, psykisk vold og ulovlig tvang, men kendt skyldig i hovedforholdet vedrørende vold og voldtægt.

”Det glæder mig, at retten har fundet beviserne for de mange tilfælde af vold og voldtægter tydelige nok til, at de har idømt den tiltalte en mærkbar fængselsstraf. ”siger anklager Alexander Stürup, der har ført sagen for anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi.

LÆS OGSÅ:  Mohammed og Ammar voldtog ung kvinde efter at have lokket hende i baghold

Nægter sig skyldig

Den tiltalte nægtede sig skyldig i alle anklager. Sagen var oprindeligt rejst som nævningesag, men blev afholdt som almindelig domsmandssag efter ønske fra den tiltalte.

”Den her sag viser, at retssystemet virker – også når der er tale om overgreb begået i hjemmet uden tilstedeværelse af vidner. Retten var enig i vores vurdering af, at der er tilpas mange omstændigheder, der understøtter forurettedes forklaring til, at der kunne ske domfældelse. Det kan jeg kun være tilfreds med,” siger Alexander Stürup.

Den 51-årige mand ankede dommen til frifindelse. Han blev fængslet efter dom.