77. årlige Golden Globe Awards 2020

film biograf

Golden Globes er lige rundt om hjørnet. Sæsonen for prisuddelinger bliver skudt i gang den 6. januar 2020, når der er Golden Globes i Hollywood.

I denne artikel kigger vi på de mest omtalte nomineringer til årets Golden Globes og du kan blandt andet skabe dig en ide af favoritterne og eventuelt vælge at benytte en Bet365 velkomstbonus på at satse penge på Golden Globe odds hos den populære bookmaker.

Best Picture – Drama

Den mest omtalte pris ved Golden Globes er altid Best Picture for henholdsvis Drama og Komedie/Musical.

I kategorien drama er 1917, The Irishman, Joker, Little Women og Marriage Story alle blandt de nominerede. Dette er blot en af fire kategorier ved det kommende Golden globe hvor Joker er nomineret. Joker er også nomineret for bedste skuespiller med Joaquin Phoenix, Best Original Score og bedste instruktør med Todd Phillips. Men ender Joker med at vinde Best Picture – Drama? Det er der mange, som sætter sin lid til.

Best Picture – Comedy/Musical

De fem nominerede som Best Picture – Comedy/Musical er Cats, Jojo Rabbit, Rocketman, Knives Out og Once Upon a Time… in Hollywood. Der er delte vande med denne kategori.

Måske vinder Jojo Rabbit, hvis juryen ønsker at stemme på en mere seriøs komedie. Rocketman og Cats er derimod helt igennem musicals og musicals er kendte for at opnå succes ved Golden Globes.

Men hvis du spørger eksperterne er det faktisk Quentin Tarantino’s Once Upon a Time… in Hollywood, som passende er favorit til at vinde en eftertragtet pris i Hollywood.

Vinder Queen B en Golden Globe?

Beyoncé aka. Queen B er nomineret til en Golden Globe for ”Spirt”, som hun var medforfatter på og som hun sang i Disney filmen ”Lion King” (Løvernes Konge) i 2019.

Beyoncé er oppe imod ”I’m Gonna Love Me Again” af Elton John for Rocketman, Idina Menzels ”Into the Unknown” fra Frozen 2, Cynthia Erivos “Stand Up” for filmen Harriet og Taylor Swifts ”Beautiful Ghosts” for ”Cats”.

Hvorfor er det interessant at Beyoncé er oppe imod Taylor Swift? Måske husker du at de to popsangerinder var nomineret ved MTV Video Music Awards tilbage i 2009 og her vandt Swift bedste musikvideo af en sangerinde med ”You Belong with Me” i samme kategori, som Beyoncé var nomineret med ”Single Ladies” i.

Da Swift vandt stormede Kanye West op på scenen og sagde ”Beyoncé had one of the best videos of all time” (Beyoncé havde en af de bedste musikvideoer nogensinde) og det er der blevet talt op siden da og det bliver der også talt om op til Golden Globes 2020, da de to sangerinder er nomineret i den samme kategori.

Best Supporting Actress

De nominerede for Best Supporting Actress er Da’Vine Joy Randolph i Dolemite Is My Name, Florence Pugh i Little Women, Jennifer Lopez i Hustlers, Laura Dern I Marriage Story og Zhao Shuzhen i The Farewell.

Her finder vi altså en anden populær amerikansk sangerinde, som også er nomineret til det kommende Golden Globes. Jennifer ”JLO” Lopez. JLO imponerede alle med sin rolle i ”Hustlers”, som især blev hyldet ved Toronto International Film Festival tilbage i september, og hun beviste endnu en gang at hun kan alt. Ikke nok med at hun kan danse og synge er hun også en fantastiske skuespillerinde.

Derfor er hun favorit i kategorien Best Supporting Actress, men Laura Dern gjorde også et fremragende stykke arbejde som Scarlett Johanssons skilsmisseadvokat i Marriage Story.

Best Actor – Drama

Joker er som sagt også nomineret i kategorien for bedste skuespiller, hvor Joaquin Phoenix kan ende op med at vinde. Phoenix er oppe imod Adam Driver i Marriage Story, Antonio Banderas i Pain and Glory, Jonathan Pryce I The Two Popes  og Robert De Niro i The Irishman.

Joaquin Phoenix er storfavorit til at vinde en Oscar for sin optræden i Joker, men Robert De Niro gjorde også et glimrende arbejde i The Irishman og det samme gjorde Adam Driver i Marriage Story. Derfor kan det muligvis være en af de tre, som vinder prisen for bedste skuespiller i en dramafilm.

Best Animated Feature

Sidst, men ikke mindst, kaster vi blikket på de fem nomineringer i Best Animated Feautre, som er Frozen 2, How to Train Your Dragon: The Hidden World, Klaus, Missing Link og Toy Story 4.

Disney har statistisk set størst chance for at vinde i kategorien for bedste animerede film. Disney står bag to ud af fem nomineringer med henholdsvis Frozen 2 og Toy Story 4. Begge er favoritter til at vinde prisen og det samme er How to Train Your Dragon: The Hidden World. Måske har det noget at gøre med at alle efterfølgere til film, som allerede har vundet Golden Globes tidligere i historien.

Måske håber danskerne på at Frozen 2 kommer til at vinde, da den er lidt dansk. Frozen 2, som hedder Frost 2 på dansk, er løst baseret på det klassiske H.C. Andersen eventyr ”Snedronningen”.

Den fortryllede skov i filmen er baseret på naturområder på Island og i Norge. Derfor ”hepper” mange folk fra Skandinavien sikkert på Frost 2 ved Golden Globes, men kommer den til at vinde?

Kommentarer