9.635 patienter donerer 138.851 kr. til WHOs bekæmpelse af COVID-19 uden selv at skulle have penge op af lommen.

Under COVID-19 er kronisk syge blandt de absolut mest sårbare. Nu har 9.635 kronisk syge patienter via medicin appen DrugStars doneret i alt 138.851 kr. til WHOs kamp mod COVID-19 uden selv at skulle have penge op af lommen.

De seneste 6 måneder har det været muligt for brugerne af DrugStars appen at donere deres stjerner til WHOs kamp mod COVID-19. Det har i alt 9.635 brugere valgt at gøre, hvilket er blevet til 1.983.588 stjerner. Dette svarer til 138.851 kr., som DrugStars i dag donerer til WHOs Solidarity Response Fund.

DrugStars appen hjælper patienter til at få mest muligt ud af deres medicinske behandling. Gennem app’en optjener brugerne stjerner for at tage deres medicin, for at svare på spørgeskemaer om deres medicin og sidst men ikke mindst for at aflevere deres medicinrester på apoteket med henblik på sikker og korrekt destruktion. Disse stjerner kan brugerne derefter donere til en af de mange patientforeninger, som modtager donationer fra DrugStars. DrugStars konverterer efterfølgende stjernerne til rigtige penge.

Indtil videre har brugerne af DrugStars aktiveret donationer for mere end 3.9 mio. kroner. For blot 6 uger siden donerede DrugStars 1.410.000 kr. til 75 patientforeninger i Skandinavien.

”I denne krisetid har kollektivitet og solidaritet aldrig været vigtigere. Vi er alle nødt til at arbejde sammen for at besejre denne virus, og vi er derfor glade for at kunne give vores brugere mulighed for at bidrage gennem DrugStars helt uden, at de selv behøver at tage penge op af lommen”, siger DrugStars grundlægger og tidligere professor i socialfarmaci ved Københavns Universitet, Claus Møldrup.

LÆS OGSÅ:  Nyt varslingssystem kan blive nøglen til en langsigtet coronaplan for Danmark

DrugStars vision er – udover at hjælpe patientforeninger økonomisk og i dette tilfælde WHOs kamp mod COVID-19 – at lade patienternes stemme omkring deres medicin blive hørt og lyttet til. Det sker på hjemmesiden DrugsDisclosed.com, hvor patienter og patientforeninger over hele verden har en unik mulighed for hurtigt at se, hvilke erfaringer patienter, som dem selv, har med samme medicin. Lige nu er der mere end 394.000 medicinvurderinger tilgængelige på siden. Alle selvfølgelig anonymiserede og aggregerede, da DrugStars værner om brugernes privatliv, og arbejder i fuld overensstemmelse med persondataforordningen.

Tidligere undersøgelser fra DrugsDisclosed.com viser, at patienter ikke føler, at de bliver hørt i forbindelse med udvikling af ny medicin. I forhold til en COVID-19 vaccine viser den seneste undersøgelse, at hele 37 % af de i alt 3.346 adspurgte respondenter – alle med kronisk sygdom – vil vente med at tage en COVID-19 vaccine indtil,at den har været testet i mindst 1 år. 

“Vi kan udvikle nok så effektive medicinske teknologier, men hvis patienterne af forskellige årsager, som fx. utryghed, ikke ønsker at tage medicinen – ja så virker den selvsagt ikke. Derfor skal patienternes perspektiv altid inddrages i udviklingen af ny medicin. Når adoptionen af en ny vaccine ser ud til tage lang tid, er vi ekstra glade for at kunne annoncere denne donation til WHO, så vi kan bekæmpe COVID-19 på andre måder end blot medicinsk”, afslutter Claus Møldrup.

LÆS OGSÅ:  DR og TV 2 samler partilederne til corona-debat

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)