Klumme: Direktør “glemmer” væsentlige oplysninger


Klummer på 24NYT er udelukkende udtryk for skribentens mening. 

24NYT er ikke nødvendigvis enig med skribenten.


 

Direktør Lene Christensen, Bach Gruppen, dem med betonskandale byggeriet på Amager, “glemmer” væsentlige oplysninger i sit indlæg i Berlingske 26. december, som svar på Ane Cortzen’s berettigede kritik, 20. december. Også derfor, har jeg nu, som medlem af Københavns teknik- og miljøudvalg, taget initiativ til, at sagen kommer på udvalgets dagsorden den 11. januar.

Borgmester Ninna Hedeager Olsen’s (EL) forvaltning, har ellers varslet, at “forvaltningen vil orientere udvalget, inden udstedelse af konstruktionstilladelsen for aflastningsfundamentet”. Sagen er imidlertid så alvorlig, at jeg rent faktisk synes, at der er stort behov for, at politikerne ikke kun orienteres, men sikrer sig, at der er styr på processen.

Det har der ikke været hidtil, derfor vil DF også overveje, at rejse hele sagen i Borgerrepræsentationen. Lene Christensen fortæller mærkværdigvis intet om, at nogle af betonproblemerne søges løst med en såkaldt kulfiberforstærkning og heller ikke, at den forventede løsning, slet ikke er standard i de europæiske byggenormer. Jeg synes ikke, at der kan udstedes ny konstruktionstilladelse, med mindre, at der skriftligt også gives sikkerhed for, at kommunens eksterne rådgivere, kan stå inde for, at en kulfiberforstærkning opfylder forskrifterne. Ligeledes bør vi også vide, hvor og hvornår der er gennemført tilsvarende løsninger på andre byggerier.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)