Alternativ julekalender donerer mere end 2000 møbler

Genbrugsvirksomheden 3R Kontor har lavet den ultimative julekalender for skoler, foreninger og velgørende organisationer. Via virksomhedens donationsnetværk får institutioner nye møbler kvit og frit.

Julekalenderen er en gennemtærsket genre, men alligevel er genbrugsvirksomheden 3R Kontor kommet med en ny version, der næppe er set magen til før. En julekalender med hundredvis af møbler bag lågerne. Den alternative julekalender er for skoler, foreninger og velgørende organisationer, der har indsendt deres møbelønskeseddel. Frem mod jul udtrækker 3R Kontor 24 vindere, der får sine møbelønsker opfyldt.

– Vi har modtaget over 100 ønskesedler fra skoler og institutioner. Indtil videre har vi doneret og leveret mere end 500 møbler – blandt andet 254 stole til en fodboldklub – og over 1600 donerede møbler står klar til levering efter nytår, siger Steffen Høgh, der er direktør i 3R Kontor.

Det betaler sig at give

3R Kontor lever af at købe, istandsætte og videresælge brugte møbler. De møbler, det ikke kan betale sig at sætte i stand og videresælge, doneres gennem et deleøkonomisk fælleskab, der tæller mere end 700 aktører, til blandt andre skoler og institutioner. Og det er de møbler, der stadig har høj brugsværdi og mange gode år i sig, som 3R Kontor har bag lågerne i årets julekalender.

– Vores forretningsmodel er baseret på cirkulær økonomi, og ved at donere møbler, der ellers skulle smides væk, sparer vi simpelthen penge, der ellers var gået til affaldshåndtering. Det er direkte positivt for vores bundlinje og med til at gøre os konkurrencedygtige, siger Steffen Høgh.

Julekalender skåner miljøet

3R Kontor har netop modtaget Grøn Indkøbspris 2017, der blev uddelt af Forum for Bæredygtige Indkøb. Mange af de møbler, der bliver foræret væk gennem møbeljulekalenderen, ville være endt i forbrændingsanlæg, havde det ikke været for virksomhedens deleøkonomiske netværk, der er med til at kombinere sund forretning med ansvarlighed over for miljøet.

– Det må altid kun være den allersidste udvej at smide ud. For at nye ejere kan få gavn af mange af de brugte møbler, vi tager ind, er vi afhængige af vores donationsnetværk, og jeg kan kun opfordre alle institutioner, skoler eller velgørende organisationer til at skrive sig op og blive medlem af netværket, siger Steffen Høgh.

Kommentarer

STØT 24NYT EN GANG OM MÅNEDEN OG BLIV ABONNENT

Vælg beløb