Arabisk forældrepar tvang datter til at sprede benene – skulle se om hun var jomfru. Få dage senere tvang de hende til ægteskab i en moské i Aarhus

Et syrisk ægtepar blev for få dage siden ved Retten i Randers dømt for at have udøvet brutal vold mod deres på tidspunkt 18-årige datter og tvunget hende til at gifte sig.

Faren i familien, en 42-årig mand,  fik halvandet års fængsel og en betinget udvisning, mens moren, en 39-årig kvinde, fik ni måneders betinget fængsel og en betinget udvisning.

Begge blev dømt for en episode natten mellem den 22. og 23. februar i 2015 i deres hjem i Grenaa, hvor de overfaldt deres datter – angiveligt, da de opdagede, at hun havde et forhold til en anden kvinde.

Datteren blev slået gentagne gange i ansigtet og på kroppen med flad og knyttet hånd, hun blev slået i hovedet med forskellige genstande, og der blev taget kvælertag på hende. Ved overfaldet fik den unge kvinde flere blå mærker og blodsprængte øjne.

LÆS OGSÅ:  Ingen Brexit-effekt: Byggevare-eksport til Storbritannien slår alle rekorder

Under overfaldet tvang forældrene datteren til at tage tøjet af og spredte hendes ben for at se, om hun var jomfru. Moren hentede på et tidspunkt også en kniv og truede med at slå sig selv eller datteren ihjel.

Nogle dage senere tvang de datteren til at blive gift med en mand ved en vielse i en moské i Aarhus.

Faren blev desuden dømt for flere tilfælde af vold mod alle sine tre børn mellem i perioden 1. januar 2013 til 18. marts 2015. De tre børn, der i dag er seks, ni og 20 år, blev systematisk udsat for slag med flad og knyttet hånd, spark, lussinger og slag med en grydeske.

Anklager Jhin Lee er tilfreds med rettens dom i går.

LÆS OGSÅ:  Direktør skal 3.5 år i fængsel

– Jeg er tilfreds med, at dommeren lagde vægt på datterens meget troværdige forklaring, og at forældrene bliver dømt for de meget alvorlige forhold. Det er ikke så tit, vi har sager i retten om tvangsægteskaber, så det er godt, at vi med denne dom også får vist, at det er en alvorlig forbrydelse at tvinge et menneske til at gifte sig mod sin vilje, siger Jhin Lee.

Faren ankede sin dom, mens moren modtog dommen.

Kommentarer

STØT 24NYT EN GANG OM MÅNEDEN

Vælg beløb