Betjent skyder hund under anholdelse

Aarhus V
I går kl. 19.58 var en patrulje i Aarhus V for at anholde en 26-årig mand, der var eftersøgt til afsoning af en fængselsdom. Betjentene blev opmærksomme på, at han sad i en bil, der kørte på Torpevænget. Bilen blev standset på parkeringspladsen ud for Fakta, og her trådte fire mænd ud af bilen, herunder den 26-årige, som politiet ledte efter.

Den 26-årige blev trukket til side, hvor han fik at vide, at han var anholdt. Han nægtede at følge med i patruljebilen og lykkedes med at komme retur til den bil, han var ankommet i. Undervejs var der kommet flere personer til stedet fra to øvrige biler foran Fakta. De nægtede at forlade stedet, og da betjentene ville have den 26-årige ud af bilen, stillede en 29-årig mand sig i vejen, så den eftersøgte kunne løbe derfra, men længere nede ad parkeringspladsen blev han anholdt af en betjent til fods.

Under episoden havde den 29-årige beordret en anden person til at hente en hund, som var i én af de tilstødende biler. Hunden blev sluppet fri og bed flere af personerne fra parkeringspladsen. Da hunden skulle til at gå til angreb på politiet, trak en af betjentene sin pistol og affyrede to skud mod hunden, så den afgik ved døden.

Den 29-årige blev anholdt og sigtet for at lægge hindringer i vejen for politiet i forbindelse med anholdelsen, for trussel mod polititjenestemand og forsøg på kvalificeret vold ved at have foranlediget, at hunden blev hentet og sluppet fri.

Derudover blev en 18-årig mand anholdt og sigtet for trussel mod polititjenestemand. Han havde under episoden formet sine hænder som en pistol mod tindingen, mens han kiggede på betjentene.

Den eftersøgte 26-årige blev kørt direkte til afsoning og blev desuden sigtet for sit flugtforsøg.