Børsen behandler sine læsere som svagt begavede

Begrebet stime bruges om fisk, hvor et stort antal fisk af samme størrelse bevæger sig i samme retning. Fisk svømmer i stimer for at undgå rovdyr og for at øge deres chancer for at finde føde.

Det har danske USA-korrespondenter og ”eksperter” for længst fundet ud af og derfor svømmer de i den Trump-hadende stime for at beholde deres plads i systemet og tjene til dagen og vejen.

Her tænker vi især på Poul Høi, Kristian Mouritzen, Mikkel Danielsen, Birgitte Borup og Jacob Heinel Jensen på Berlingske, Matias Seidelin og Michel Bjerre på Jyllands-Posten samt de såkaldte ”USA-eksperter”, der ofte optræder på dansk TV: Niels Bjerre-Poulsen, Jørn Brøndal, Torsten Jansen og Mirco Reimer-Elster. De har det til fælles, at dag efter dag leverer de primitiv propaganda og agitation til fordel for den korrupte Biden-regering og Demokraterne ud fra princippet om, at ”alt og alle er bedre end Trump”.

Senest er den Trump-hadende stime blevet udvidet med en ”USA-analytiker” på Børsen, nemlig en Mette Nøhr Claushøj (MNC), tidligere skribent på både Politiken og Information. I 2008 var hun Office Manager for Barack Obamas valgkampagne i New Mexico, og herhjemme var hun medlem af kampagneledelsen for Manu Sareens folketingskampagne i 2011. Hendes faglige kompetencer som USA-ekspert må derfor siges at være helt i top.

I dagens Børsen skriver MNC, at selv om Trump støttes af 74 pct. af de Republikanske vælgere, har han mistet næsten enhver støtte blandt den store del af vælgerne, der opfatter sig selv som partiuafhængige (independents).

Omkring halvdelen af amerikanerne bekender sig nemlig slet ikke til noget parti, men opfatter sig selv som uafhængige. Både Republikanerne og Demokraterne er fuldstændigt afhængige af, at mange af de såkaldt uafhængige vælgere stemmer på dem, og det gør de traditionelt også. Langt de fleste uafhængige vælgere læner sig op ad det ene eller det andet parti. Den ene meningsmåling efter den anden viser, at netop den gruppe af uafhængige vælgere, som plejer at stemme på republikanerne, er ualmindeligt trætte af Trump. Og uden solid opbakning fra en stor del af dem kan han ikke blive genvalgt”, skriver Mette.

Hvilke kilder MNC anvender, er det uvist, men stik imod hvad hun påstår, er virkeligheden den, at de fleste uafhængige vælgere støtter Trump. Det fremgår sort på hvidt af talrige meningsmålinger, der er foretaget i 2022/2023, f.eks.:

https://24nyt.dk/donald-trump-leads-joe-biden-by-18-points-among-independents/

https://24nyt.dk/trump-leads-among-independent-voters-in-head-to-head-with-biden/

https://24nyt.dk/independents-lean-toward-donald-trump-over-joe-biden/

https://24nyt.dk/just-39-approve-of-joe-biden-only-25-of-independents/

https://24nyt.dk/only-18-percent-of-independents-approve-of-joe-bidens-job-performance/

https://24nyt.dk/75-percent-of-independents-dont-care-about-january-6-hearings/

https://24nyt.dk/independents-fuel-republican-bid-to-recapture-congress/

Trump har aldrig vist talent for – endsige vilje til – at række ud efter nye vælgere. Det bliver næppe nemmere for ham, når de mange retssager mod ham begynder”, konkluderer MNC. Igen – stik imod hvad MNC påstår gør de mange retssager, som Demokraterne fører mod Trump, ikke indtryk på amerikanerne, og enhver ny anklage mod Trump medfører, at hans meningsmålinger bliver bedre, fordi et flertal af vælgerne opfatter retssagerne som politisk motiverede. Det har vi skrevet om ved flere lejligheder, f.eks.:

https://www.breitbart.com/politics/2023/08/08/morning-consult-poll-trump-support-unmoved-after-third-indictment/

https://24nyt.dk/trump-support-unmoved-after-third-indictment/

https://24nyt.dk/trump-lead-up-despite-legal-woes/

https://24nyt.dk/62-percent-say-trump-indictment-politically-motivated/

https://24nyt.dk/trumps-gop-primary-lead-grows-to-38-points-after-indictment/

Vi har fuld forståelse for, at Berlingske og Jyllands-Posten serverer et ensidigt, partisk og fordrejet billede af amerikansk politik, da deres læsere er hr. og fru Hakkebøf, der ikke har særlig meget mellem ørerne og æder alt råt.

Men det kommer lidt bag på os, at Bjarne Corydon har valgt at servere den slags underlødige analyser for sine læsere, som jo er landets elite bestående af erhvervsledere, politikere, topembedsmænd, organisationsfolk, lobbyister, konsulenter mv. Åbenbart mener Corydon, at de begavelsesmæssigt er ligeså underbemidlede som hr. og fru Hakkebøf.

André Rossmann

 

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)