Coronasmitten er Allahs beslutning

Etniske minoriteter (læs: muslimske indvandrere – 24NYT red.) er særligt hårdt ramt af smitte med corona, skriver Berlingske. Mens de fleste borgere i Danmark kunne følge med i diverse pressemøder om coronasituationen i Danmark, har mange indvandrere ikke haft tilstrækkelige sprogkompetencer til at kunne forstå retningslinjerne. Mange muslimer fik coronainformationen via deres børn og i stedet for at orientere sig i de danske retningslinjer fulgte anvisningerne fra deres eget hjemland.

Både sprogbarrierer, manglende digitale kompetencer og for lidt kendskab til sundhedssystemet i Danmark har medført, at muslimerne ikke søgte lægehjælp, hvis de havde mistanke om coronasmitte. Mange var i tvivl om, hvorvidt de kan få hjælp i Danmark, hvis de bliver syge, og om, hvem der skal betale for lægehjælpen.

Sundhedsstyrelsen har primært formidlet retningslinjer på skrift. Og selv om materialet er oversat til flere sprog, så kan den skriftlige formidling være en barriere for muslimerne, da mange er ganske enkelt analfabeter og kan ikke læse, selv om det er på deres eget sprog.

Mange muslimer troede slet ikke på coronavirus og havde mistillid til brugen af håndsprit, fordi de frygtede, at det brød med koranens alkoholforbud. Flere mente, at det var Allahs beslutning, hvis de blev smittet.