Dansk ekstraregning til EU på 23 pct.

Mette Frederiksen hjem fra EU med en ekstraregning på 4,5 mia. kr., 23 pct. mere end hidtil. Nok den største danske investering i unionen nogensinde, skriver Børsen.

Statsministeren har forsøgt sig med et spin om, at der var tale om en halv dansk sejr. Hun fik en større rabat og håber på, at vælgerne ikke kan gennemskue nettoresultatet.

Til efterårets finanslovsforhandlinger vil det imidlertid vise sig, at prisen er vokset langt større end rabatten. Danske skattekroner, der ellers skulle være brugt på sygehuse, skoler og ældrepleje, vil i stedet blive sendt til Bruxelles for at hjælpe andre lande gennem coronakrisen.

Ligesom Tyskland og Frankrig vil Danmark betale, hvad det koster. Vi har råd, fordi vi har indført streng budgetdisciplin og reformer, der betyder, at vi arbejder mere og længere end hidtil.

Men hvis ikke modtagerlandene gør noget tilsvarende, er vores penge spildt. Nye ekstraregninger vil følge. Danske lønmodtagere vil skulle blive på arbejdsmarkedet og betale skat, der delvist går til, at jævnaldrende sydeuropæere nyder deres pension. Det er uacceptabelt.