Danske medier bør undskylde over for det amerikanske folk

Den såkaldte Mueller-rapport har frifundet præsident Donald Trump for den påståede konspiration med Rusland.

Opbygningsfasen mod rapporten i de etablerede danske medier har været lang, med mange kritiske vinkler og dramatiske overskrifter som “Nettet strammes”, “Trump står stadig, men sporhunden nærmer sig” og “Hvad er værst? Nixons Watergate eller sagen om Trumps russiske forbindelser?”.

De danske USA-korrespondenter, herunder TV2’s Jesper Steinmetz samt Berlingskes Michael ”Fake” Bjerre og Poul Høi, overgik hinanden i at viderebringe løgne fra CNN, MSNBC, New York Times og andre liberale medier, der skulle gøre Trump til skurk – det skulle bare bevises.

I USA opfordrer Fox News nu de Trump-hadende liberale medier til at undskylde over for det amerikanske folk for alle de løgne og falske anklager mod Trump, de er kommet med.

De danske ”fake” medier, herunder Berlingske og Politiken, som ukritisk har viderebragt løgne og anklager mod Trump fra de amerikanske medier, burde gøre det samme.

De skylder amerikanerne en kæmpe undskyldning for at have tilsvinet deres præsident lige siden hans indsættelse i januar 2017.

André Rossmann

Kommentarer