Danskerne tager loven i egen hånd

Politikerne med Søren Pape i spidsen krænker folks retsfølelse i takt med, at det nære politi forsvinder. Det skriver Berlingske.

Som borger kan man let få fornemmelsen af, at forbrydere kan vade ind i vores private hjem, uden det har konsekvenser. Kun hver 20. indbrud herhjemme bliver opklaret af politiet. Og flere borgere og erhvervsdrivende allierer sig med private vagtværn frem for at regne med hurtig respons fra politiet. Og det på trods af, at antallet af indbrud faktisk er faldende.

Mens Løkke-regeringen gang på gang har talt om at styrke dansk politi, har den skåret ned i antallet af politistationer fra 147 i 2015 til 108 i 2018. Siden det sidste valg er der med andre ord skåret ca. 25% af landets nærstationer.

Ud af Fyns 11 politistationer er kun 2 åbne for befolkningen mandag til fredag. 70 pct. af politistationerne på Fyn har åbent to timer eller mindre hver måned. Reelt er det kun politistationen i Odense, hvor borgerne kan henvende sig hele tiden.

I flere kommuner er borgere allerede gået i gang med at tage loven i egen hånd og oprette private vagtværn i villakvarterer, fordi de føler sig utrygge. Myndighederne kan med andre ord ikke varetage borgernes sikkerhed.

24NYT: Løkke lovede i valgkampen 2015, at Venstre ville levere lov og orden samt øget tryghed til borgerne. Men præcis som løftet om en ”straks-opbremsning” af tilstrømningen til Danmark har vist sig umuligt at holde, oplever danskerne, at politiet ikke kommer, når de har brug for hjælp.

Statens vigtigste opgave er at garantere borgernes fysiske sikkerhed ved hjælp af politi og forsvar. I et af verdens rigeste lande burde det være en selvfølge, at statens politistyrker er både tilstrækkeligt store, veluddannede og veludrustede til at løse deres opgave. Men den fundamentale samfundsopgave, der afgør, om borgerne føler sig trygge eller ej, kan dansk politi ikke løfte. Derfor tager borgerne i stigende grad loven i egen hånd.

OBS: Læs og del gerne nyheden fra din Facebook-profil, fordi Danmarks Radio har fået Facebook til at lukke 24NYT’s profil.

Kommentarer