De bedste citater om nyhederne

Vi støder på masser af danske citater i dagliglivet på sociale medier, motivationsplakater og film om livet og hverdagen, der skal inspirere og motivere os. Mange kendte citater dukker af og til også op i nyhedsdækningen. Men hvor mange sjove og indsigtsfulde citater om selve nyhedsdækningen kender du egentlig? Få de tre bedste her.

1: “En avis indeholder nogenlunde samme antal ord, uanset om der er nogle nyheder i den eller ej”

Det er den almindelige antagelse, at hvis noget ikke er en nyhed, vil aviserne ikke bringe det. Ovenstående citat vender dog denne antagelse på hovedet og understreger, at der ikke nødvendigvis er samme mængde relevante nyheder hver dag, men at aviserne til gengæld altid indeholder nogenlunde samme antal ord – uanset om der er nyheder eller ej

Det er et sjovt citat, der dog ofte slynges ud af folk, som aldrig har læst en avis i deres liv. Det er en vittig og humoristisk samtalestarter til en fest, da man så kan diskutere, hvor meget af avisernes indhold, der egentlig har relevans. Det er altid en god idé at have en række kendte citater på hånden at ty til, hvis man mangler et samtaleemne.

2: “Det er ikke verden, der er blevet værre, men nyhedsdækningen, der er blevet bedre”

Verden er ikke blevet værre, men nyhedsdækningen er blevet bedre. Det er et interessant synspunkt, som man diskutere fra flere vinkler. Tidligere blev dårlige nyheder rapporteret i et mindre omfang end i dag.

Dette skyldes den øgede tilstedeværelse af smartphones og sociale medier, der har givet øjenvidner en platform til at dele deres historier og sprede bevidsthed om, hvad der sker i andre dele af verden.

Dette citat kan virke som et beroligende indspark, hvis en gruppe mennesker falder i svime over, hvor mange dårlige ting, der sker i verden. Man kan godt fremstå defaitistisk, hvis citatet leveres som en slags sovepude. Sker der flere dårlige ting i dag, eller er vi bare blevet bevidstgjorte om dem? Det kredser om det filosofiske spørgsmål: ‘Sker’ verden kun, når nogen opfatter den? Hvis et træ vælter i skoven, skaber det så en lyd, hvis der ikke er nogen, der hører det?

3: “Nyheder er altid lidt uvirkelige – derfor formår vi at absorbere så meget af dem”

Dette er ét af de vigtigste citater i dag. Med fremkomsten af sociale medier er vi nu udsat for en konstant strøm af information på daglig basis. Vi bliver bombarderet med falske citater, og vi kan ikke lade være med at absorbere dem på en eller anden måde – uanset om det er ved at scrolle ned i vores Facebook-feed, se de seneste udgaver af vores favorit tv-program eller læse om, hvad der skete i verden i dag.

Når vi bliver eksponeret for så mange citater taget ud af kontekst, bliver det samtidig sværere at skelne mellem reelle nyheder, misinformation og ligegyldigheder. Det stiller store krav til vores opmærksomhed og fokus.

Tidligere var det udfordrende at sørge for, at nyhederne og politikeres citater nåede langt nok ud i befolkningen, mens det i dag handler mere om at kunne trænge igennem den massive lydmur på internettet. De seneste 10 år har vist, at den lødige demokratiske debat udfordres af grupperinger på nettet, der samler sig om konspirationsteorier og ekkokamre.

Ingen ved, hvad fremtiden bringer, men det bliver interessant at følge, hvordan nyhedsdækningen ser ud om yderligere 10 år. Indtil da må vi grine af absurditeterne og finde vej igennem til de relevante nyheder.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)