Demokratisk skandale i Iowa

Det amerikanske præsidentvalg begyndte katastrofalt for Demokraterne. Første primærvalg i Iowa understregede samtidig, at Demokraternes vælgere er dybt splittede om den politiske retning. Det skriver Berlingske.

Primærvalget i Iowa, der skulle have været Demokraternes glorværdige startskud på deres endelige opgør med præsident Donald Trump, endte som en stor ydmygelse. Valgprocessen i Iowa var en katastrofe, som gav vælgerne en oplevelse af Det Demokratiske Parti som en flok fjolser, der ikke er i stand til at afholde et demokratisk valg.

Som noget nyt havde Demokraterne fået udarbejdet en app til at indberette resultaterne fra Iowas 1.679 valgsteder. Men den virkede ikke korrekt, og da de tekniske problemer voksede på valgnatten, forsøgte mange at indberette på gammeldags vis ved at indtelefonere resultaterne. Men det gik der også kuk i.

Trump var da også hurtigt ude for at skose Demokraterne og kalde det en ”katastrofe”. ”Intet virker. Præcis som da de ledede landet”, lød det fra præsidenten.

Kommentarer