Det er EU der svinger taktstokken i Danmark

Globaliseringen har medført en massiv overførsel af magt fra Folketinget. Stadig flere beslutninger, der er afgørende for det danske samfund, træffes i EU, skriver DF’s Anders Vistisen i Berlingske.

Ikke desto mindre er de fleste nyhedshistorier om politik i dag bygget op omkring en melodramatisk skitse med et velkendt persongalleri af Christiansborg-politikere, der skiftevis optræder som helte og skurke, og som kører konflikter, intriger og magtkampe mod hinanden.

Selv om mediernes fokus er på alle de hundeslagsmål og persondramaer, der foregår på Christiansborg, er beslutningskraften i virkeligheden flyttet til Bruxelles, hvor politikken vedtages uden mediernes bevågenhed.

Der er imidlertid ikke nok danske journalister, der har tilstrækkeligt med viden om EU til at kunne gennemskue, hvad der er relevante eller blot korrekte historier fra Europa-Parlamentet. Det er et stort svigt i en tid, hvor stadigt flere for vores samfund afgørende beslutninger træffes i EU, om det så handler om klima, handel, skattely, flygtninge eller kriminalitetsbekæmpelse“, siger Vistisen.