Din stemme kan afgøre retningen for EU-samarbejdet

De EU-skeptiske grupper i EU-Parlamentet går ifølge Børsen frem og står til lidt over 30 pct. af stemmerne.

Selv om EU-kritikken er aftagende i Danmark, primært på grund af turbulensen omkring Brexit, står de toneangivende EU-skeptikere rundt omkring i Europa til at få gode valg. Den nye alliance med Italiens regeringsparti Lega, Dansk Folkeparti og franske Marine le Pens Rassemblement National står til et flot valg.

De EU-positive grupper i EU-Parlamentet står til at miste 54 sæder, mens de EU-skeptiske grupper står til at vinde yderligere 17 sæder i et parlament, der går fra 751 sæder til 705 sæder efter Brexit.

24NYT: Det vil få en afgørende betydning for retningen i det europæiske samarbejde, hvordan sæderne fordeler sig i EU-Parlamentet efter valget. Er du EU-modstander, kan din stemme den 26. maj være med til at sikre, at EU-skeptikerne i EU-Parlamentet får bedre muligheder for at blokere for en stadig tættere union og integration i EU med yderligere føderalisme og suverænitetsafgivelse.

OBS: Læs og del gerne nyheden fra din Facebook-profil, fordi Danmarks Radio har fået Facebook til at lukke 24NYT’s profil.

Kommentarer

STØT 24NYT EN GANG OM MÅNEDEN OG BLIV ABONNENT

Vælg beløb