DNA-spor sendte narkohandlere fem år i fængsel

To mænd blev onsdag ved Retten i Aarhus hver idømt fem års fængsel for besiddelse af en større mængde kokain, der blev fundet nedgravet på en pendlerplads vest for Aarhus.

I efteråret 2020 modtog politiet et tip om, at ”noget” var gravet ned på en pendlerplads ved motorvejsafkørsel 22 ved Skovby mellem Aarhus og Silkeborg. På den baggrund tog efterforskere fra Særlig Efterforskning Vest i oktober 2020 ud til afkørslen, hvor en specialtrænet hund kort efter markerede på stedet.

Det viste sig, at der på stedet lå en nedgravet pose, hvori betjentene fandt to blokke med sammenlagt 1,35 kilo kokain. Poserne blev efterfølgende sendt til teknisk undersøgelse for at finde ud af, om der var efterladt DNA, der kunne lede politiet på spor af gerningsmændene.

 

Fældet af DNA-spor

Resultatet af DNA-undersøgelserne pegede på, at to mænd på 23 og 27 år havde haft fingrene i flere poser, der var viklet uden om kokainen, og kort efter blev de to mænd anholdt og varetægtsfængslet. Ved ransagning hos den 23-årige mand blev der fundet ca. 350 gram hash og 7,50 gram salgsklar kokain.

Onsdag blev de begge idømt fem års fængsel for besiddelse af narkotika med henblik på videresalg. Den 27-årige mand blev desuden dømt for flere butikstyverier.

”I denne sag var et DNA-spor hovedbeviset – og sammen med et grundigt stykke efterforskningsarbejde lykkedes det at få fældet de to mænd og få fjernet en større mængde hård narkotika fra det offentlige rum,” siger anklager ved Særlig Efterforskning Vest, Jacob Gents, der er tilfreds med dommens resultat.

LÆS OGSÅ:  Gemte narko hos mor – idømt flere års fængsel

De to mænd ankede dommen på stedet og blev fortsat varetægtsfængslet, indtil ankesagen skal behandles i landsretten.