Du skal lytte til dine fødder

Når dine fødder gør ondt, er det fordi, de prøver at sige noget til dig. Kroppen er så fantastisk indrettet, at når den oplever problemer, så gør den dig opmærksom på det, du skal bare huske at lytte efter.

Mange af os har oplevet smerter i forfoden, og det kan tit være et problem med relation til folk som dyrker sport, er overvægtige eller ældre – men faktisk rammer det ofte også personer som har et arbejde, hvor man går eller står meget i løbet af dagen. 

Nedsunken forfod ses også tit hos kvinder, der går i høje sko. Vores fødder er slet ikke udviklet til at gå i sådanne sko og det lægger et ekstra stort pres på forfoden.

Uanset hvilke forfodsproblemer man døjer med, handler det oftest om, at der er skabt et unødvendigt stor pres på forfoden igennem længere tid. De mest almindelige symptomer på nedsunken forfod er følelsesløshed eller følelsen af at foden sover. Det kan også føles som om, man træder direkte på knoglerne.

Hvis du vælger at overhøre faresignalerne, så kan der faktisk opstå andre problemer i fødderne. Du vil måske begynde at opleve hård hud eller ligtorne der hvor knoglen støder mod underlaget.

Den mest hyppige behandlingsmetode til at afhjælpe smerter i forfoden, er en forfodspad som beskytter fodballen og absorberer stød og vibrationer. Den reducerer smerter og ubehag forårsaget af betændelse og fordeler presset under forfoden på en mere hensigtsmæssig måde. Hos Hafaro.dk har de et stort udvalg af forfodsindlæg til smertelindring og aflastning af nedsunken forfod.

Kan man undgå nedsunken forfod? Først og fremmest skal du tænke ekstra meget over, hvilket fodtøj du vælger. Dernæst skal du være ekstra opmærksom på, hvilken sportsgren du dyrker. Mange løbere døjer med nedsunken forfod, fordi løb er belastende for fødderne. Derfor kan det være en god idé, at vælge en sportsgren som ikke belaster fødderne for meget, som f.eks. svømning eller cykling.

Derudover er det en god idé at give (eller få) massage på fødderne, fordi det kan øge blodcirkulationen og løsne op for led- og muskelspændinger i fødderne.

Overskud og velvære starter i fødderne, så husk at passe på dem, for de skal bære dig igennem hele livet.

Kommentarer

STØT 24NYT EN GANG OM MÅNEDEN

Vælg beløb