Efter stor politiaktion – ni anholdte fremstillet i grundlovsforhør

Ni anholdte er fredag blevet fremstillet i grundlovsforhør ved retten i Næstved.

Otte personer er varetægtsfængslet, og en person er blevet idømt en straksdom for at have medvirket til en gerningsmands flugt.

Der er tale om en gruppe personer, der i større eller mindre grad har tilknytning til en af rocker-/bandegrupperingerne Bandidos, Asgardians 89, Brothas eller Gremium, og de blev anholdt ved en større politiaktion torsdag.

Anholdelserne er sket i tæt samarbejde med Københavns Politi, København Vestegns Politi, Nordsjællands Politi og Særligt Efterforskningscenter Øst på flere adresser på Sjælland, Lolland, Falster og i hovedstadsområdet.

Ved ransagninger på i alt 27 adresser fandt politiet blandt andet en mængde narkotika, flere våben og ammunition, og der blev anholdt 14 personer, som er sigtet for drabsforsøg, overtrædelse af våbenloven under særligt skærpende omstændigheder og for salg af euforiserende stoffer efter straffeloven. De resterende fem personer er løsladt efter afhøring.

– Aktionen er resultatet af et omfattende efterforskningsarbejde i forbindelse med de 10 seneste skyderier i politikredsen, og vi kan med tilfredshed notere os, at der er sket anholdelser, sigtelser og varetægtsfængslinger i ni af disse sager, udtaler politiinspektør Kim Kliver fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

– Skudepisoder i det offentlige rum er i sagens natur meget utryghedsskabende og det store antal anholdelser i bandemiljøet kan forhåbentlig på en og samme tid sende et tydeligt signal til bandegrupperingerne og skabe tryghed i lokalbefolkningen.

Også Anklagemyndigheden er tilfreds med resultatet af aktionen.

– Der er blevet lagt et stort stykke arbejde i forberedelsen af aktionen, og med dagens fængslinger og straksdom har anstrengelserne foreløbigt båret frugt. Det er vi naturligvis tilfredse med, siger chefanklager Henriette Rosenborg Larsen.