Ejendomsmæglere giver dårlig rådgivning på trods af tårnhøje honorarer

Undlader at fortælle om en mulighed, der kan spare boligsælgere tusinder af kroner.

Når du skal sælge din bolig er det ofte forbundet med en del udgifter. Benytter du en ejendomsmægler vil dette typisk være den største udgift. Til gengæld burde du så kunne være sikker på, at ejendomsmægleren varetager dine interesser.

”Nogle ejendomsmæglere lever op til deres rådgivningsansvar og oplyser boligsælger om muligheden for selv at bestille rapporter. (tilstandsrapport, energimærke og eleftersyn), og andre ejendomsmæglere oplyser ikke om denne mulighed”, siger Adm. direktør Kenneth Madsen fra www.Total-Tjek.dk.

En undersøgelse viser, at op mod 40 pct. af boligsælgere ikke fra deres ejendomsmægler får oplysninger om, at de selv må bestille rapporter. Priser på rapporter varierer meget.

Har din ejendomsmægler ikke oplyst dig om muligheden for selv at bestille rapporter, bør du indhente et uforpligtende tilbud på nettet søg evt. på tilstandsrapporter, eller energimærker.

Foreligger der to forskellige sammenlignelige tilbud, er prisdifferencen i sig selv naturligvis nærliggende. Viser det sig, at du kunne have sparet penge ved selv at bestille dine rapporter, bør du kontakte ejendomsmægleren og forsøge at få godtgjort differencen.

”Sælger har en interesse i en så lav præmie så muligt, og ejendomsmægler skal i henhold til loven varetage sælgeres interesser!,” udtalte vicedirektør i Dansk Ejendomsmæglerforening Anders Palmkvist til økonomisk ugebrev i forbindelse med konkursen i Husejernes forsikring.

LÆS OGSÅ:  Udbuddet af huse rammer laveste niveau i otte år

En tilsidesættelse af mæglers pligter kan medføre sanktion (typisk bøde) såfremt mægleren indbringes for Disciplinærnævnet for Ejendomsmæglere.