Endelig: Verdensherskerne i Silicon Valley får modstand

Mange har spekuleret på, hvad der fik det fremtrædende republikanske medlem af den amerikanske kongres, Devin Nunes, til at forlade politik. Som han forklarer under et interview med American Thought Leaders, er svaret, at han har bedre ting at foretage sig. Han har nemlig indset, at det er begrænset, hvad man kan udrette ad politisk vej, når nogle få selskaber bestemmer over meningsdannelsen. Foretagender som Facebook og YouTube er i dag mere magtfulde end fortidens imperier, siger han, og noget må gøres, hvis vi skal bevare demokratiet.

Sammen med Donald Trump har han derfor sat sig i spidsen for et alternativ til de kendte sociale medier. Det hedder Trump Media & Technology Group og vil, som Nunes forklarer, starte fra bunden, dvs. at det skal bygge på sin egen teknologi, så det ikke risikerer at blive lukket af Big Tech.

I modsætning til de gamle sociale medier vil Trump Media give plads for alle lovlige ytringer uanset politisk indhold. Det vil ikke indsamle data om sine brugere, og det ville ikke anvende algoritmer til at skjule budskaber, som ikke falder i venstrefløjens smag. På det nye medie vil ens følgere faktisk kunne se, hvad man skriver.

Nunes har store ambitioner om ikke bare at blive et alternativ til Facebook og YouTube, men vil med tiden muligvis begynde at producere indhold. Hvis foretagendet får succes i USA, kan det blive aktuelt at udvide til andre lande.

LÆS OGSÅ:  Verden lige nu, som jeg ser den

Nunes er fuldt opmærksom på, at han næppe kan matche de mastodonter, der i øjeblikket sidder på markedet. Derimod håber han at kunne etablere et “brohoved” for ytringsfriheden.

Hvis alt går vel, vil Trump Media være i luften i slutningen af marts.