EU vægter handel højere end frihedsværdier

EU bøjer nakken for det, der sker i Hongkong, og som er begyndelsen på enden for friheden for millioner af mennesker, skriver Berlingske.

Sandheden er, at de europæiske politikere ikke tør gå imod Kina, selv om ingen er i tvivl om, at Kina ikke blot er ude efter en handelsmæssig fordel. Kinas militære offensiv har længe været synlig for Japan, Australien, USA, Indien og New Zealand samt nabostaterne til Kina.

Europæerne har imidlertid valgt tavsheden, når det drejer sig om Kinas rå magt, fordi Kina er en ”god” handelspartner, selv om de snyder på alle fronter i international handel.

EU vægter handel højere end værdipolitiske principper som frihed, demokrati og ytringsfrihed. Intet under, at de demokratiske institutioner har det svært lige nu, hvis ikke engang de, der er sat til at passe på dem, vil stå op for disse principper.

24NYT: EU har det med at smykke sig med ædle værdier, universelle frihedsrettigheder og demokratiske grundpiller, men det er kun staffage. Unionen er for længst gået moralsk bankerot.

EU ser stort på grundlæggende europæiske værdier for at bremse flygtninge- og migrantstrømmen. EU har indgået en aftale med Tyrkiet, som viser klart og tydeligt, at EU er parat til se stort på Tyrkiets brud på centrale europæiske værdier for at få sat en prop i flygtningestrømmen.

EU fordømmer andre lande for manglende moral, men indgår selv forkastelige aftaler med regimer, der er kendt for at begå brud på menneskerettigheder, og accepterer stiltiende overgreb på flygtninge, som disse lande tilbageholder.

EU støtter bl.a. den libyske kystvagt, som pågriber migranter og bringer dem til overfyldte lejre, hvor tortur og voldtægt finder sted. I alt 750.000 migranter og flygtninge er ifølge FN’s vurdering strandet i det borgerkrigshærgede Libyen, hvor de bliver mishandlet, sultet og udsat for afpresning. Med 225 mio. i direkte bidrag er Danmark EU’s tredjestørste sponsor af Libyens migrantsystem.