Fængsel og udvisning – Københavns Byret sparker albaner-bande ud af Danmark

12 personer dømt for omfattende indbrudskriminalitet

Københavns Byret har i dag afsagt dom i en sag om organiseret indbrudskriminalitet, hvor 12 albanere samlet er blevet idømt 38 år og 9 måneders fængsel.

Københavns Politis Indbrudssektion foretog den 9. november 2017 anholdelse af 12 albanske mænd på hotel Rooms på Nørrebrogade i København. Anholdelserne fandt sted efter en længere tids efterforskning rettet mod gruppen, som i forbindelse med deres kriminalitet har anvendt en specifik fremgangsmåde til at begå indbrud. Gerningsmændene har i de fleste tilfælde omgået alarmer i stueplan ved i stedet at bryde ind via huses 1. sal.

Den efterfølgende efterforskning har ført til, at de 12 personer i alt blev sigtet for 69 forhold om indbrud, begået i henholdsvis København, Københavns Vestegn og i Nordsjælland.

I forbindelse med anholdelserne blev der fundet flere tyvekoster på de anholdtes hotelværelser – herunder smykker, samt et opskåret pengeskab, som var stjålet dagen forinden.

Efterforskningen viste desuden, at gerningsmændene via Western Union havde overført 700.000 kr. fra Danmark til Albanien.

De pågældende personer er idømt:

Tre er idømt 4 år og indrejseforbud for bestandigt

En er idømt 3 år og 9 måneder og indrejseforbud for bestandigt

En er idømt 3 år og 6 måneder og indrejseforbud for bestandigt

Fire er idømt 3 år og indrejseforbud for bestandigt

En er idømt 1 år og 6 måneder og indrejseforbud i 12 år