Fængsling i sag om fangeflugt skal sikre mod kommunikation med mulige medgerningsmænd

De 14 dages varetægtsfængsling i sagen om gårdsdagens fangeflugt, sikrer mulighed for at politiet kan udføre brev- og besøgskontrol på Peter Madsen.

I sagen mod den 49-årige Peter Madsen, der i går forsøgte at flygte fra Herstedvester Fængsel, vurderer Københavns Vestegns Politi, at der kan have været medgerningsmænd, der har hjulpet med at skaffe ting, der muliggjorde flugten.
”Om disse personer var klar over, at deres hjælp skulle bruges til et flugtforsøg, eller om de var uvidende om formålet, skal den fremadrettede efterforskning søge at afklare,” siger senioranklager Rasmus Kim Petersen.

Fængslet i 14 dage

For at sikre at den mistænkte ikke kan lægge den del af efterforskningen hindringer i vejen, begærede anklagemyndigheden ved Københavns Vestegn Politi i går Peter Madsen varetægtsfængslet – og ved middagstid bestemte Retten i Glostrup, at der skal ske fængsling i sagen frem til den 4. november.
”Varetægtsfængslingen sikrer blandt andet, at politiet kan udføre brev- og besøgskontrol på mistænke. Det sker for at sikre, at mistænkte ikke kan kommunikere med evt. medgerningsmænd” siger Rasmus Kim Petersen.

Den mistænkte er sigtet for fangeflugt efter straffelovens § 124 stk 1, overtrædelse af straffelovens § 119, stk. 1 og ulovlig tvang efter straffelovens § 260 stk. 1 nr. 1 samt trusler på livet efter straffelovens § 266 og forsøg på ulovlig tvang efter straffelovens § 260 stk. 1 nr. 1 jf. § 21

Af hensyn til dagens retsmøde der blev holdt bag lukkede døre og den fremadrettede efterforskning, har Københavns Vestegns Politi ikke yderligere kommentarer i sagen for nu.