Fake news i Folketinget


I sektionen “24NYT Kommenterer” bringer vi kommentarer til nyheder og indlæg, som de etablerede medier har bragt, og som 24NYT har et politisk ukorrekt syn på. 
 

Politikernes udbredte brug af tal skyldes, at der ikke er en stærkere måde at overbevise vælgerne i en given sag end med tal. Derfor tager politikere ofte chancen og filer på sandheden ved at tage de tal, der passer dem bedst. Går den, så går den, er filosofien.

Afslutningsdebatten i Folketinget leverer en god anskuelsesundervisning i, hvordan politikerne bruger tal, der ikke er lodret forkerte, men hvor konklusionen alligevel er det, fordi tallene ikke kan stå alene.

Under afslutningsdebatten sagde Lars Løkke, at Socialdemokratiet lempede udlændingepolitikken 45 gange under Thorning. Han brugte tallet som argument for, at det er svært at stole på, at en ny socialdemokratisk regering ikke vil gennemføre yderligere udlændingelempelser, så snart den sidder med magten.

Løkke ”glemte” dog at nævne, at Venstre stemte for 13, Konservative 10 og Liberal Alliance 32 af de 45 udlændingelempelser, som Thorning har gennemført.

En ekspert kalder Løkke ”uartig”, fordi statsministeren vinkler tallene til sin fordel. Han prøver at slippe af sted med at sige 45 lempelser uden at nævne, at V var med til nogle af dem.

Går den, så går den. Det er ikke sådan med de populister og deres fake news.

Kilde: Berlingske, 10. maj 2018