FARVEL! 24-årig bandemedlem udvist af Danmark for bestandigt

Foto: Rigspolitiet.

Tre mænd på henholdsvis 20, 24 og 17 år blev tirsdag ved Retten i Nykøbing F idømt fængselsstraffe på henholdsvis 4 år og 9 mdr., 5½ år og 4 år. De er bl.a. dømt for sammen og under særligt skærpende omstændigheder at have haft en pistol med ammunition under en verserende bandekonflikt. Det skete i et hus i Søllested den 2. november 2017.

Manden på 24 år blev udvist af Danmark og blev idømt et indrejseforbud gældende for bestandigt.

De to mænd på 20 og 24 år har siddet varetægtsfængslet siden grundlovsforhørene henholdsvis den 3. og 16. november 2017, og retten har bestemt, at de fortsat skal være fængslet indtil afsoningen.

Politiet var i huset i Søllested i forbindelse med eftersøgningen af den 24-årige mand grundet et voldeligt overfald begået to dage tidligere. Her fandt politiet de to unge mænd på 20 og 17 år, mens en tredje mand sprang ud af vinduet ved politiets ankomst. Den 24-årige mand har siden erkendt, at det var ham, der sprang ud af vinduet.

Ved politiets efterfølgende ransagning af huset blev der fundet en pistol med tilhørende ammunition.

Politiets efterfølgende efterforskning viste, at alle tre mænd er medlemmer af bandegrupperingen Black & White, og at der på tidspunktet for fundet af pistolen var en verserende bandekonflikt mellem Black & White og rockergrupperingen Satudarah MC.

Alle tre mænd har nægtet sig skyldige gennem hele sagen og har anket dommen.

– Dommen er endnu et eksempel på, at politiets massive indsats mod rocker-/bandemedlemmer giver resultat og mit håb er, at den kan medvirke til en øget tryghed hos borgerne, siger politiinspektør Kim Kliver fra Sydsjællands og Lolland-Falsters politi.

Kommentarer