Fire kræftpatienter for hver reddet coronapatient

I forbindelse med nedlukningen af Danmark i midten af marts besluttede Sundhedsstyrelsen at suspendere udrednings- og behandlingsretten, at udsætte ikkenødvendige operationer og reducere antallet af ambulante besøg, skriver Berlingske.

”Sagsbehandlerne sidder også med ganske alvorlige sager om kræftsygdomme, der er blevet diagnosticeret for sent; om hjertesygdom og uopdaget meningitis. Der er dødsfald iblandt.

Et trecifret antal danskere føler sig så overset i sundhedsvæsenet under coronakrisen, at de har bedt Patienterstatningen om hjælp. Mørketallet er formentlig endnu højere, vurderer fagfolk, som forventer, at krisen vil trække en årelang hale af triste patienthistorier efter sig. Historier, som ikke handler om covid-19, men om oversete kræfttilfælde, infektioner og blodpropper”.

24NYT: S-regeringens krisehåndtering har fået alvorlige konsekvenser for folkesundheden, fordi tusindvis af patienter har fået udskudt deres behandlinger eller helt har holdt sig væk fra sundhedsvæsenet. Ved at fokusere på at redde så mange coronapatienter som muligt har regeringen dermed dømt mange andre patienter til døden. S-regeringens coronaindsats har derfor efter al sandsynlighed kostet flere liv, end den har reddet.

Ifølge eksperter har regeringen ofret fire kræftpatienter for hver reddet coronapatient. Selv om regeringens politik har kostet mange unødvendige liv, bakker et stort flertal af danskerne op om regeringens coronaindsats og giver topkarakterer til myndigheder og politikere for deres håndtering af krisen. Flertallet af danskerne mener, at Mettemor var modig, handlekraftig og effektiv.