Fire unge dømt for gaderøverier

Fire unge mænd i alderen 16 til 18 år er fundet skyldige i flere gaderøverier. Flere af dem blev også dømt for vold og ulovlig våbenbesiddelse.

De fire personer blev i Københavns Byret mandag idømt fængselsstraffe på mellem et års fængsel og et år og ni måneders fængsel.

Røverierne blev begået sidste sommer i området omkring Islands Brygge og Christianshavn. Ofrene blev truet med kniv og frarøvet deres værdigenstande, og i flere tilfælde blev de også truet til at benytte deres hævekort til at hæve kontanter til gerningsmændene.

Tre af de nu dømte blev anholdt i juli efter et af røverierne. Det lykkedes den fjerde at undløbe, men han blev anholdt en uge senere. De har alle været varetægtsfængslet i surrogat siden anholdelserne.

Sagen mod de fire omhandlede i alt 26 forhold. Ud over tre gaderøverier, som de fire personer i forskellige konstellationer medvirkede til, var tre af dem også tiltalt for at have begået et gaderøveri hver i forening med andre gerningsmænd. Derudover var der også rejst tiltaler om vold, berigelseskriminalitet og ulovlig våbenbesiddelse. Også her blev de tiltalte kendt skyldige.

»Der er tale om mange forhold, som er gået udover helt tilfældige mennesker. Den slags er helt uacceptabelt, og derfor er jeg godt tilfreds med, at retten har fundet de tiltalte skyldige,« siger anklager i sagen Anna Marx.

Tre af de dømte modtog dommen, mens den ene udbad sig betænkning i forhold til eventuel anke. Der er nedlagt navneforbud i sagen, hvilket stadig er gældende.