Flere drenge er identificeret i sag fra rideskole

Nordsjællands Politi har med god hjælp fra hesteejere og brugere af en rideskole på Kellerisvej i Espergærde fået identificeret flere af de drenge, som nytårsmorgen lukkede flere heste ud fra deres bokse og også tog en ridetur på nogle ponyer.

– Vi vil i de nærmeste dage tale med drengene. Hvis der bliver rejst sigtelse imod dem, vil det blive en sigtelse for husfredskrænkelse. Det skyldes, at der skal være forsæt til beskadigelse ved en hærværkssigtelse, og det har vi nu vurderet, at der ikke har været i denne sag, siger politikommissær Henrik Sejer fra Nordsjællands Politi.

Straframmen for husfredskrænkelse er bøde eller fængsel indtil 6 måneder.

Drengene filmede selv deres besøg og ridetur og lagde bagefter optagelsen ud på sociale medier, hvilket gjorde, at brugere af rideskolen dels blev opmærksom på episoden, dels kunne hjælpe politiet med at identificere drengene.

I forbindelse med, at hestene blev lukket ud af deres bokse og videre ud i det fri, kom flere af dem til skade og måtte behandles af en dyrlæge. Rideskolen har overfor politiet tilkendegivet, at de vil rejse et erstatningskrav overfor drengene.

Nordsjællands Politi har ikke yderligere til sagen.