Flere opkald fra falsk politimand

Midt- og Vestsjællands Politi har i løbet af eftermiddagen og aftenen onsdag registreret i alt tre henvendelser fra borgere, der havde oplevet at modtage et uventet opkald fra en mand, der havde udgivet sig for at være fra politiet.

Kl. 14.30 anmeldte en 86-årig mand fra Nykøbing Sj., at han kl. ca. 13.30 var blevet ringet op af en mand, der oplyste at være politimand hos Københavns Vestegns Politi. Manden havde ringet fra et mobilnummer og bedt om personlige oplysning af den 86-årige, der benægtede at være blevet hacket. Manden havde endvidere spurgt om, hvornår en patrulje kunne komme til hans bopæl for at lave en yderligere afhøring af ham. Den 86-årige havde efter opkaldet anet uråd og havde forhørt sig hos Københavns Vestegns Politi, som ikke kendte noget til det telefonnummer, manden havde ringet fra.

 

Kl. 15.56 anmeldte en 90-årig mand fra Holbæk, at han kl. ca. 14.00 var blevet kontaktet af en mand, der havde ringet fra et telefonnummer, hvis fire sidste cifre var de velkendte 1448. Manden havde oplyst et navn som medarbejder hos Roskilde Politi. Den fremmede mand havde oplyst, at der uberettiget var overført nogle fra den 90-åriges bankkonto, så han nu skulle overføre nogle penge til en anden konto.
Den 90-årige fattede mistanke om, at noget var galt, og afbrød derfor samtalen, hvorefter han lidt senere underrettede politiet om telefonopkaldet fra den falske politimand.

LÆS OGSÅ:  Fupopkald fra politiets telefonnummer 46351448

Kl. 21.02 kontaktede en 74-årig kvinde fra Jyllinge politiet, fordi hun få minutter tidligere havde fået et uventet opkald fra et telefonnummer, hvis fire sidste cifre var 1448. En fremmed mand havde udgivet sig for at være fra Rigspolitiet og havde forklaret, at der var blevet optaget et forbrugslån i den 74-åriges navn. Derfor skulle den fremmede mand bruge personlige oplysninger om hende, men den 74-årige anede uråd og afbrød samtalen, hvorefter det rigtige politi blev underrettet om opkaldet.

Politiet har noteret sig disse henvendelser, hvor nogen udgiver sig for at være fra politiet. De tre borgere skal roses for at have udvist en naturlig skepsis i forbindelse med omstændighederne ved telefonopkaldene, som er forsøgt camoufleret som værende opkald fra politiets telefonnumre.

Hvorvidt der er tale om den samme mand, har politiet ingen konkrete oplysninger om på nuværende tidspunkt. Politiet vil dog fortsat opfordre borgerne til at være skeptiske, når nogen uventet henvender sig og udgiver sig for at være fra f.eks. politiet, banken eller andre myndigheder i et forsøg på at lokke personlige oplysninger ud af borgerne.