Fødevarestyrelsen lukker ulovlig slagter på Djursland

Fødevarestyrelsens Rejsehold har beslaglagt grise og kødprodukter fra dyr, som er slagtet uden dyrlægekontrol og under uhygiejniske forhold.

Da medarbejderne fra Fødevarestyrelsens Rejsehold sent tirsdag kom på uanmeldt besøg i en bygning på Århusvej 149 i Trustrup på Djursland fandt de tre grisekroppe, rullepølsekogeri og røgeri med bacon og griseører.

Fødevarestyrelsen har beslaglagt kødprodukterne og anbefaler, at forbrugere, der har købt kød eller kødprodukter på adressen, smider varerne ud til destruktion.

Virksomheden er ikke registreret i Fødevarestyrelsen, og dermed har Fødevarestyrelsen ikke ført kontrol dyreslagtningen og virksomhedens håndtering af hygiejne, nedkøling og skadedyrssikring.

Ud over grise har det ulovlige slagteri solgt oksekød. Virksomhedens udskæring og produktion af bl.a. bacon og rullepølser er sket i en privat bygning, som ikke er godkendt til fødevareproduktion.

Selve slagtningerne er sket på lokale landbrug uden en forudgående lovpligtig dyrlægekontrol. Fødevarestyrelsen kan derfor ikke afvise, at dyrene var syge, da de blev slagtet. Slagtning på et landbrug, der ikke er indrettet til formålet betyder, at der er stor risiko for, at kødet bliver forurenet med bakterier.

Ejeren af det ulovlige slagteri har tidligere været fradømt retten til at drive fødevarevirksomhed. Han oplyser, at han har slagtet mellem 10 og 15 grise og en ko. Han har afvist at oplyse, hvem han har solgt kød og kødprodukter til. Derfor opfordrer Fødevarestyrelsen forbrugere, der har købt kødprodukter fra bygningen i Trustrup til at smide varerne ud, da de kan være sundhedsskadelige.

LÆS OGSÅ:  Fødevarestyrelsen lukker ægpakkeri efter rottefund

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)