Fox News som magtfaktor i amerikansk politik

Fox News Channel fik afgørende politiske betydning for valget af Donald Trump til amerikansk præsident, og Dr. Reece Peck har skrevet en anmelderrost bog “Fox Populism” om, hvordan det gik til. I næste uge gæster han Syddansk Universitet i Odense.

Valget af Trump til præsident i USA i 2016 chokerede det meste af verden, men overraskede i mindre grad Dr. Reece Peck fra City University of New York, som i næste uge gæster Amerikanske Studier på Syddansk Universitet (SDU).

Dr. Reece Peck har nemlig de senere år nærstuderet Fox News, og hvordan mediekoncernens strategiske satsning på højreorienterede tabloide nyheder til den amerikanske arbejder- og middelklasse bidrog til at bringe Donald Trump til magten som amerikansk præsident.

Anmelderrost bog

I sin nye og meget anmelderroste bog “Fox Populism: Branding Conservatism as Working Class” (udgivet på Cambridge University Press) sætter han således klart lys på de tætte relationer mellem massemedier, populistiske bevægelser og amerikansk konservatisme i det 21. århundrede.

Ligeledes forklares det i bogen, hvordan Fox News kom til at spille en afgørende rolle i både omformningen af amerikansk konservatisme og nyhedernes natur. Bl.a. fordi man dygtigt appellerede til anti-elitære strømninger og tv-seernes følelser og markerede en klar opposition til de mere intellektuelle medier på den amerikanske østkyst, bl.a. Washington Post og New York Times.

Besøg i Danmark

Dr. Reece Peck er i Danmark for at tale ved Amerikanske Studiers årlige og traditionsrige Honora Rankine-Galloway Lecture 1. oktober i U82 fra 14.15-16 på SDU og holder mandag oplæg for de studerende på Amerikanske Studier.

LÆS OGSÅ:  ”Hykler, tag først bjælken ud af dit eget øje…” (Matthæus, 7:5)

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)