Fuldt booket: Sommerhus-udlejning spænder ben for fremvisninger

Uge 32 er sidste uge før hverdagen for alvor vender tilbage på mange skoler og arbejdspladser, men danskerne har bestemt ikke holdt ferie fra boligmarkedet.

Fremvisningsindekset for juli fra Home og Danske Bank bekræfter travlheden. Antallet af fremviste villaer og rækkehuse steg 26,4 procent i forhold til juli 2019, ejerlejlighederne blev vist frem for 41,9 procent flere købere og sommerhusene tog igen førstepladsen med hele 50 procent flere fremvisninger.


Homes fremvisningsindeks er en måling af den aktuelle temperatur på boligmarkedet, da fremvisningsindekset indikerer, hvordan salget af huse, lejligheder og sommerhuse vil være i de kommende måneder. Indekset udarbejdes og udsendes hver måned i samarbejde med Danske Bank.

Mange fremvisninger og mange handler

”Boligmarkedet har været drøntravlt i juli med mange fremvisninger og mange handler, selv om vores ejendomsmæglere er ramt af, at der er tyndet alvorligt ud i udbuddet til salg, ” siger Michael Dalsager, der er senior kommunikationskonsulent i Home.

Home-kædens ejendomsmæglere har solgt 22 procent flere boliger i juli sammenlignet med for et år siden.

Også den seneste måned er der forsvundet mange boliger fra nettet.

”Færre boliger til salg betyder, at der er færre boliger at fremvise. Så enkelt er det. Så fremvisningsindekset understreger, at der er ekstra pres på fremvisninger af de boliger, der er til salg, ” siger Michael Dalsager.

LÆS OGSÅ:  Er du klædt på til at købe sommerhus?

Optaget i sommerlandet

Ude i sommerhuslandet har situationen i år kun været endnu mere presset. Rigtig mange sommerhuse er fuldt udlejet i år på grund af corona.

”Det er velkendt for vores sommerhus-mæglere, men i år har det bare været ekstra svært at finde huller til fremvisninger, ” siger talspersonen fra Home.

Ifølge Home er både antallet af fremvisninger og salget af sommerhuse markant lavere i juli end i juni.

”Vi så en helt usædvanlig spurt i sommerhussalget op til ferien, hvor vi havde næsten dobbelt så mange fremvisninger og tæt på tre gange så mange handler i juni som for et år siden. I juli må vi ’nøjes’ med 50 procent flere fremvisninger og 35 procent flere solgte sommerhuse end sidste år, ” siger Michael Dalsager.

Ny vind i fremvisninger

Home forudser, at der i august og september kan komme ny vind i fremvisningerne af sommerhusene, selv om juni bød på det største sommerhus-boom i Home-kædens 30 år.

”Mange danskere fik sommerhusplaner i foråret efter coronanedlukningen og andre fremskyndede planerne op til ferien, så det har uden tvivl taget det største tryk af interessen. Omvendt ved vi også, at mange danskere har lejet et sommerhus i år, og hvis det har været en god oplevelse, plejer vi at se mange købere, der vender tilbage til området med et sommerhus-ønske på lommen, nu hvor det bliver nemmere at få en fremvisning, ” siger Michael Dalsager.

LÆS OGSÅ:  Særligt midtjyske kommuner har oplevet stigning i andelen af sommerhusejere

Fremvisningsindekset viser en fremgang på 1,9 procent fra juni til juli i antallet af fremviste villaer og rækkehuse.

”Det skyldes sandsynligvis, at de fleste er blevet hjemme på ferie i Danmark og måske lidt mere hjemme i nærområdet end normalt. Det lover godt for hussalget i sensommeren, ” siger Michael Dalsager.

Tal fra Boligsiden viser, at køberne lige nu kan vælge mellem 15,1 procent færre huse, 16,7 procent færre ejerlejligheder og hele 33,8 procent færre sommerhuse på landsplan sammenlignet med for et år siden. Med cirka 51.000 boliger til salg er udvalget det mindste for køberne siden midten af ’nullerne’.