GAK-GAK! Dansk politiker: “Allahu akbar-angreb” har intet med islam at gøre

Foto: Jens Rohde, EU-parlamentariker for de Radikale

Når stærkt religiøse terrorister råber Allahu akbar og dræber i religionens navn, har hans gerning intet med tro at gøre. Det mener radikal politiker i hvert fald. Bliver næste skridt, at politikere vil have os til at tro, at islam intet har at gøre med islam?

Tirsdag gik muslimen, Cherif Chekatt,til angreb på et menneskefyldt julemarked i Strasburg i Frankrig. Politiet har efterfølgende kategoriseret det som et terrorangreb. Fire er døde og 12 såret, heraf flere livsfarligt. Cherif Chekatt var tydeligvis ude på at dræbe så mange som muligt i et forsøg på at sprede skræk blandt de “vantro” for hans religion: Imens hans skød og dolkede løs på uskyldige, råbte han “Allahu akbar!”

Der er sjældent nogle der er hurtigere til at fordømme terrorangreb via sociale medier end de politikere, der kæmper hårdest for at holde vores lande åbne for ikke-vestlig indvandring. Således heller ikke torsdag, hvor Cherif Chekatt efter to dages intens menneskejagt blev dræbt af det franske politi. Allerede før efterforskningen rigtigt var begyndt og stik imod gerningsmandens store bestræbelser på at kæde sin religion sammen med angrebet, mente den radikale Jens Rohde således at kunne fastslå, at “det har ikke noget med islam at gøre.”

Jens Rohdes påstand er blevet mødt med massiv modstand, herunder fra erhvervsminister Rasmus Jarlov (K): “Når nu han formentlig handlede i Islams navn og selv var 100% overbevist om, at han gjorde det for Islam, hvordan har det så intet med Islam at gøre? Hvordan kan du dog skrive sådan noget vrøvl??,” spørger Jarlov Rohde på Facebook.

Foto: Terroristen Cherif Chekatt, der dræbte tre og sårede 13 i Strasburg d. 12 december. Chekatt har en tydelig “zabiba” – et mærke i panden som kommer fra at svinge sit hoved med høj fart i gulvet under bøn.

“Hvor meget skal der til før du fatter, at vi andre borgere i verden lever med terror fra tilhængere af islam?,” spørger en anden. “Islam har intet med islam at gøre,” skriver en tredje ironisk.

Rosin i panden

Billeder af Cherif Chekatt viser, at han har en såkaldt zabiba, et mærke i forhovedet som kommer fra at banke hovedet i gulvet med særlig høj fart i forbindelse med bøn. Zabiba, arabisk for rosin, bæres af mange radikale troende som et slags adelsmærke og tegn på ekstra stor hengivenhed overfor deres profet.

Julemarkeder er et yndet mål for islamiske terrorister, fordi de på den måde kan ødelægge en vigtig kristen og vestlig tradition. Dette er langt hen ad vejen lykkedes: Førhen var markederne først og fremmest forbundet med gran, gløgg og æbleskiver. Nu domineres de mange steder i Vesteuropa af betonklodser, hegn og bevæbnet politi. Derudover er der på julemarkeder mindre risiko for terroristerne for at komme til at ramme folk med samme tro som dem selv.

Forskere: Islam er voldelig

Ikke nok med, at terroristen formenligt ville være blevet fornærmet over Jens Rohdes påstand. Rohdes udokumenterede påstand er også i strid med forskningen.

Den danske sprogforsker Tina Magaard har gennemgået teksterne hos verdens 10 største religioner. Formålet var at undersøge, om nogen af religionerne opfordrer til vold. Konklusionen er klar“Teksterne i islam adskiller sig klart fra de øvrige religioners tekster ved i højere grad at opfordre til vold og aggression over for anderledes troende. Der findes også direkte opfordringer til terror. … Desuden er der i Koranen hundredvis af opfordringer til kamp mod anderledes troende.”

En tysk undersøgelse, som bygger på dybdegående interviews med hele 45.000 forsøgspersoner konkluderer, at islam er den eneste religion i verden, hvor folk bliver mere parate til at begå vold, des mere troende de er.

Kommentarer